'Kış hazırlığı yapıldı'

'Kış hazırlığı yapıldı'

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, başta kış hazırlıkları olmak üzere bir çok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

'Kış hazırlığı yapıldı'

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, başta kış hazırlıkları olmak üzere bir çok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Karaçanta, kış hazırlıklarıyla ilgili, “8 ayı kış olan bir kentte yaşıyorsanız mutlaka kış hazırlıklarını yapmak zorundasınız. Mutlaka geçmiş dönemlerde de belediye kış hazırlıklarını yapıyordu. Bizde de kış hazırlıklarımızı yaptık,  kışa hazırlıklı olmak zorundasınız. 8 ayı karla yaşamak zorunda olduğumuz için hazırlıklarımızı kar yağmadan yaptık.” dedi.

Karaçanta, havaların soğumasıyla birlikte kentte son günlerde sık sık su patlakları yaşanmasıyla ilgili de, “Kentte su sorunu vardı. Biz Belediye olarak vatandaşlarımızın su sorununu çözmek adına kente 24 saat su verdik. Tazyikli suyla birlikte zaman zaman vatandaşların şebekelerinden kaynaklı su patlakları yaşanıyor. Şehir ana şebekesi baştan aşağıya yenilendi. Bun rağmen özellikle abone hatlarında çok ciddi sıkıntılar var. Bu hatlar, eski olması nedeniyle suyun şiddetine dayanmıyor ve patlaklar oluşuyor. Bununla ilgili üç ekip oluşturduk ve bu ekipler 24 saat çalışıyor. Ama inanın ki su patlaklarının hızına yetişmekte zorlanıyoruz. Öyle büyük patlaklar oluyor ki şehir şebeke suyunu kesmek zorunda kalıyorsunuz. Biz belediye olarak halkımızın suyunun düzenli şekilde akması için gece-gündüz demeden aralıksız çalışmalarımızla sağlamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Karaçanta, Hayvan Pazarının ne zaman faaliyete gireceği konusunda da, “Hayvan Pazarı’nın geçici kabulünü yaptık. Geçici kabulünü yaptıktan sonra müteahhittin yapmaması gereken şeyler vardı orda. Mesela Kantar şimdi onları yaptırıyoruz bu çalışmalarda tamamlandıktan sonra Hayvan Pazarı’nı tam teşekküllü faaliyete geçireceğiz. Daha önce de açıklamıştım ‘ben yaptım oldu mantığıyla yapılan bir hayvan pazarı’ ben pazarın orda olmasını tavsif etmiyordum ama oldu. Şimdi Otogar ile Hayvan Pazarı’nın orda olmasını nasıl kabul etmiyorsak,  Otogarı’nda orda olmasını kabul etmiyoruz. Allah nasip ederse havaalanı yolunda bulunan ve inşaatı yarım bırakılan otogar binamızın inşaatını tamamlayarak faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz. O binamızı yapıp bir şekilde oto gar binasını oraya taşıyacağız. Çünkü bana göre otogar bir şehrin dışarıya yansımasıdır. Dışardan gelen misafirlerimizin ilk gördüğü görüştüğü yer otogarlardır. Hayvan pazarının otogarla bağdaştırıldığı bir şehir düşünülemez. Biran evvel otogarı oradan çıkarmalıyız başka şansımız yok.” dedi.

Atatürk Çay Bahçesi’nde yapılan son çalışmalar hakkında da bilgi veren Karaçanta, “Aslında Atatürk Çay Bahçesi’nin yapımı tamamlandı. Ancak orda doğal gaz çekimi ile ilgili bir sıkıntı oldu. Çünkü projeyi yapan arkadaşım projeyi yaparken doğalgazı unutmuş herhalde nasıl olmuşsa, yani orda bir doğalgaz sıkıntımız var oda giderilmek üzere başka da sıkıntı kalmadı artık hemşerilerimiz orada Atatürk Çay Bahçesi’nde yararlanmaya başladı. Tabi ki tam yararlanabilmeleri için oradaki kafelerin, restorantların ve dinlenme mekanlarının da faaliyete geçmesi lazım bunların bitirilmesiyle orasıda faaliyete geçecek.” ifadelerini kullandı.

Karaçanta son olarak şehir içinde başlanan doğalgaz çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Şimdi doğal gaz çalışmalarına mecburen tolerans tanıyoruz. Çünkü vatandaşımız mağdur. Biz vatandaşı mağdur etmek için göreve gelmedik. Vatandaşa yardım etmek, vatandaşa destek olmak için geldik. Biz vatandaşın hizmetine talip oldukta geldik. Doğalgaz çalışmaları da biran evvel bitirilsin istiyoruz. Fakat biraz yavaş çalışıyorlar onların bozduğu yolları biz yeniden yapacağız vatandaşın illada kömürden biran evvel kurtulması lazım diye düşünüyorum. Kars halkı bilmelidir ki; belediye başkanı ve çalışanları 24 saat onların hizmetindedir. İşin başında da dediğim gibi biz onlara hizmet etmek için geldik. Onların hizmetkarı gibi görüyoruz kendimizi, çünkü Kars halkı iyi yaşamaya, hoş vakit geçirmeye laik olduğuna inanan biriyim ve bu vesile ile Kars halkı için ne yapsam azdır diye düşünüyorum.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler