KIZ YURDU AÇILDI

KIZ YURDU AÇILDI

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NİMET ÇUBUKÇU KIZ YURDUNU HİZMETE SOKTU

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NİMET ÇUBUKÇU KIZ YURDUNU HİZMETE SOKTU

-BAKAN ÇUBUKÇU YEMEĞİ YURT ÖĞRENCİSİYLE BİRLİKTE YEDİ

-BAKAN ÇUBUKÇU:

-“HEDEFİMİZ SINIFLARDA AZAMİ 30 ÖĞRENCİNİN EĞİTİM GÖRMESİNİ SAĞLAMAKTIR”

-“YOKSULLUK, ŞİDDET, İSTİSMAR, GERİKALMIŞLIK, TOPLUMSAL SORUNLAR GİBİ BİR ÇOK TEMEL SORUNUMUZUN ÇÖZÜMÜNDE EĞİTİMLİ KADINLARA İHTİYACIMIZ VAR”

 

 

  KARS  – Milli Eğitim Müdürü Nimet Çubukçu, Kars merkezde Vilayetler Hizmet Birliği tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sokulan Cumhuriyet Lisesi Kız Öğrenci Yurdunun açılışını yaptı. Çubukçu açılışta eğitimin önemine değindi.

  2007 yılında ihale edilen, sözleme bedeli 1 milyon 927 bin TL olan ve 2 milyon 619 bin 950 TL’ye mal olan 274 yatak kapasiteli, 64 odalı Cumhuriyet Lisesi Kız Öğrenci Yurdunun açılışına Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kars Valisi Ahmet Kara ve diğer daire amirleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kafkas Halk Oyunları ekibi bir gösteri yaptı. “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” türküsü eşliğindeki halk oyunları ilgiyle izlendi. Öğrenciler de oyuna alkışlarıyla tempo tuttular.

  Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “Önümüzdeki dönemde ilköğretimde yüzde 100, mesleki ve teknik eğitim başta olmak üzere orta öğretimde yüzde 90 okullaşma gerçekleştirilmesini hedeflemekteyiz. İlk ve orta öğretimde tekli öğretime geçmek kaydıyla hedefimiz sınıflarda azami 30 öğrencinin eğitim görmesini sağlamaktır. Öğrencilerimiz, vatanınızı ve milletinizi seviniz. Sizlere sağlanan bu imkanları lütfen iyi değerlendiriniz. Kars Cumhuriyet Lisesi’nde 18 derslikte bin 97 öğrenci eğitim görüyor. 2009-2010 öğretim yılında 360 öğrenci yeni kayıt yaptırdı. Bunların çoğunun kız çocuğu olduğunu ve öğrenci olduğunu öğrenmekten çok büyük heyecan ve mutluluk duyuyorum. Çünkü hayatın tüm alanlarını doğrudan etkileyen ve kadınlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek en önemli unsur eğitimdir. Bu ilk basamakta bir ilerleme kaydetmeden kadınların diğer alanlardaki haklara erişimleri ve fırsatlardan yararlanmaları maalesef mümkün değildir. Yoksulluk, şiddet, istismar, gerikalmışlık, toplumsal sorunlar gibi bir çok temel sorunumuzun çözümünde eğitimli kadınlara ihtiyacımız var” dedi.

  Ardından açılışa geçildi ve yurttaki bölümler bir bir gezildi. Yurdun yemekhanesinde ise Bakan Çubukçu kendi yemek servisini kendi yaptı ve yanına da bir kız öğrenci alarak yemeği birlikte yediler. Yurtta kalan Cumhuriyet Lisesi 9. sınıf öğrencisi Müge Kaya ile yemek yiyen Bakan Çubukçu “Hayırlı olsun” dileklerinde bulunarak yurttan ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler