Kızılay, TSK’nın “Kış 2012 Tatbikatı”nda yardım dağıttı

Kızılay, TSK’nın “Kış 2012 Tatbikatı”nda yardım dağıttı

Türk Kızılay'ı Kars Şubesi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin TSK, “Kış 2012 Tatbikatı”nı izlemeye gelen vatandaşlara yardım dağıttı.

 

2’si büyük eğitim çadırı olmak üzere 40 çadır, iaşe aracı ve ambulansla tatbikata katkı sunan Türk Kızılay’ı Kars Şubesi 10 gündür bulunduğu tatbikat alanında bugün de vatandaşlara çay ikramında bulundu. Kızılay ayrıca, tatbikat alanında bulunan yardıma muhtaç ailelere de gıda paketleri dağıttı.
 
Vatandaşlar dondurucu soğukta Kızılay’ın sıcak çay servisi ve Türk askerinin şefkatiyle ısındıklarını söyleyerek, yardımda ve tatbikatta emeği geçenlere teşekkür ettiler.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Kızılay’ı Kars Şube Başkanı Remzi Aras, “Tatbikatın il başladığı günden bu yana 10 gündür burada hizmet veriyoruz. 2’si büyük eğitim çadırı olmak üzere 40 çadır kurduk. Bu çadırlarımızda sabahları çorba ve gün boyu da çay servisi yaptık. İkmal aracımız ve ambulansımızda burada hizmet vermekte. Bu yıl ilk defa bu tatbikatta bu kadar geniş kapsamlı bulunduk. Komutanlarımızda sağ olsunlar bizlerle çok yakından ilgilendiler. Bu çadırlarımızın bu tatbikata faydalı olacağını umuyoruz. Sayın Genel Başkanımız ve Genel Müdürümüzle görüşerek bu çadırlarımızı kurduk ve bu tatbikata Kızılay’ın da bir nebze olsun katkısı olsun istedik.İnşallah güzel bir tatbikat olacak. Hava da oldukça güzel. Eksi 20 derece soğukluk var ama tatbikat heyecanı bu havayı ısıtıyor. İnşallah Cumhurbaşkanımızda tatbikattan memnun ayrılır. Bundan dolayı bizlerde Türk Kızılay’ı olarak, gönüllü üyelerimiz ve ekibimizle birlikte mutlu oluruz.” dedi.
 


 

 

 

kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler