KKDGC Başkanı Daşdelen: “Aşık Murat Çobanoğlu’nu rahmetle ve saygıyla anıyorum”

KKDGC Başkanı Daşdelen: “Aşık Murat Çobanoğlu’nu rahmetle ve saygıyla anıyorum”

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen, Devlet Sanatçısı Aşık Murat Çobanoğlu’nun vefatının 12. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Daşdelen, mesajında, Çobanoğlu’nun Kars’ı sadece Türkiye’de değil dünyanın çeşitli ülkelerine tanıtan halk ozanlarımızdan olduğunu söyledi.

Aşıklık geleneğinin bir parçası olan türkülü hikayeler anlatma konusunda da başarılı örnekler veren Çobanoğlu’nun, kendi türkülerinin yanı sıra usta malı türkülerini de genç kuşaklara aktardığını ifade eden Daşdelen, mesajında şunları kaydetti: “1965’e kadar Devrani, 1967’ye kadar Yanani, ondan sonra da Çobanoğlu takma adını kullandı. 1968-1987 yılları arasında çıkardığı yirmiye yakın plak ve kaseti vardır. 2 tane de altın plağı bulunmaktadır. Kiziroğlu türküsünü tüm Türkiye’ye tanıtmıştır. Televizyon programlarında Karapapak ağzıyla söylediği türküleriyle herkesin beğenisini kazanarak aşıklık geleneği ve halk edebiyatına önemli katkılar sunmuş bir halk ozanımızdır.”
Daşdelen, ülkemize hizmet eden, yıllarca radyolarda ve televizyonlarda programlar yaparak türküleri dilden dile dolaşan, arkasında unutulmaz eserler bırakan Devlet Sanatçısı merhum halk ozanı Aşık Murat Çobanoğlu’nu vefatının 12. yıldönümünde rahmetle ve saygıyla andığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler