Komşu köyle yaşanan husumet nedeniyle ev eşyalarını tedbir amaçlı sigortalattı. 5 ay sonra evi su bastı. Zarar 5 bin TL olarak belirlendi.

Komşu köyle yaşanan husumet nedeniyle ev eşyalarını tedbir amaçlı sigortalattı. 5 ay sonra evi su bastı. Zarar 5 bin TL olarak belirlendi.

Kars'ın Susuz ilçesine bağlı Büyük Çatak Köyü'nde yaşayan Abdulbaki Manduz, komşu köyle yaşadıkları yayla sorunu ve husumet nedeniyle evdeki eşyalarını yıllık 168 TL'ye sigortaladı.

Susuz ilçesine bağlı Büyük Çatak Köyü'nde yaşayan 6 çocuklu çiftçi Abdulbaki Manduz (47), komşu köyleri olan Küçük Çatak'la yıllardır süregelen yayla ve arazi davası nedeniyle ilginç bir yola başvurdu. İki köy arasında bugüne kadar 3 kişinin hayatını kaybettiği husumet ve kavgalardan korkan Manduz, ev eşyalarının yakılıp tahrip edilmesi riskine karşın önlem amaçlı olarak beş ay önce köy evindeki eşyalarını sigortaladı. Ev eşyalarını Sigorta şirketine aylık 14 TL karşılığında sigortalayan Manduz'un bu davranışı köyde büyük bir şaşkınlıkla karşılandı. Sigorta taksitlerini düzenli ödeyen Manduz'un iki katlı evini geçtiğimiz hafta su bastı. Üst kattaki su borusunun patlamasıyla akşam saatlerinde evi su bastı ve evdeki bütün eşyalar kullanılamaz hale geldi. Bunun üzerine sigorta şirketini arayan Manduz, zararın tespit edilmesini istedi. Sigorta şirketi Van Bölge Müdürlüğü'nde Susuz ilçesine bağlı Büyük Çatak Köyü'ne eksper gönderdi. Yapılan incelemeler sonucu evdeki halı, çekyat, koltuk takımı ile beyaz eşyaların kullanılamaz hale geldiği ve evdeki zararın yaklaşık 5 bin TL civarında olduğu tespit edildi.

 “KÖYLÜLER DALGA GEÇTİ”

Köyde yıllardır çiftçilik yaparak yaşayan Abdulbaki Manduz, yayla sorunu nedeniyle iki köy arasında husumet bulunduğunu ve tebdir amacıyla eşyaları sigortalattığını söyledi. Haziran ayında bütün köylülerin yaylaya çıktığını ve evdeki eşyaların sahipsiz kaldığını belirten Manduz, şunları söyledi:

"Yazın yaylaya çıkıyoruz. Evlerimiz sahipsiz kalıyor. Hem iki köy hem de kendi köyümüzdeki husumetlerden dolayı böyle bir tedbir aldım. Sigorta şirketini aradım ve çok şaşırdılar. Daha sonra adresime sigorta poliçeleri gönderdiler. Beş aydır düzenli olarak aylık 14 TL ödüyorum. Bunu köydeki bazı akrabalarıma söylediğim zaman benimle dalga geçtiler. Ancak geçen hafta evimizi su bastı. Bütün eşyalar zarar gördü. Sigorta şirketi gelip zarar tespiti yaptı. Yaklaşık 5 bin TL civarında tespit edilen zararı ödeyeceklerini söyledi. Daha önce benimle alay eden köylüler de su baskınından sonra yanıma gelip sigorta konusunda bilgi almaya başladılar. İyi ki, böyle bir yola başvurdum."

Manduz, köylülerin büyük bir kısmının hem evlerini hem de evlerin içinde bulunan eşyaları sigortalamak için başvuracaklarını söyledi

Önceki ve Sonraki Haberler