Konak'ta Kan Bağışı!

Konak'ta Kan Bağışı!

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kars İl Müftülüğü ve Türk Kızılay'ı Kars Şubesi ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi. Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Konağındaki kan bağışı kampanyansa çok sayıda katılım oldu.

Konak'ta Kan Bağışı!

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kars  İl Müftülüğü ve Türk Kızılay’ı Kars Şubesi ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi. Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Konağındaki kan bağışı kampanyansa çok sayıda katılım oldu.

Türk Kızılay’ı Erzurum Kan Bağışı Kazanım Memuru Yuşa Karataşoğlu, tüm Türkiye genelinde yapılan bu uygulamayı Erzurum bölge olarak Doğu Anadolu Bölgesi ve Kars’ta yaptıklarını söyledi. “İl ve ilçelerimizde 4 gün içerisinde 250 ünite kan topladık” diyen Karataşoğlu, kan bağışının insan için birinci görevi olduğunu ve yapılan kan bağışının 3 hayata can verdiğini belirtti. Bir ünite kanın 3 hayatı kurtardığının unutulmaması gerektiğini ifade eden Karataşoğlu, kan vermenin insan sağlığı için önemli yer tuttuğunu söyledi.

İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen kan bağışı kampanyasında ilk kan bağışında bulunanlar ise Müftülük çalışanları oldu.

Vatandaşlar da yapılan bu organizasyonu çok olumlu bulduklarını ve kan vermenin insanlık görevi olduğunu belirttiler.

Önceki ve Sonraki Haberler