KORE GAZİSİ

KORE GAZİSİ

KORE GAZİSİ GARNİZON KOMUTANINA BASTONUNU HEDİYE ETMEK İSTEDİ

KORE GAZİSİ GARNİZON KOMUTANINA BASTONUNU HEDİYE ETMEK İSTEDİ

-TEŞEKKÜR EDEN GARNİZON KOMUTANI TUĞGENERAL METE SALT:

-“OLMAZ KABUL EDEMEM. O SANA LAZIM OLUR. BİZİM SANA BUNUN GÜZELİNİ ALMAMIZ LAZIM. SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ, SAĞ OLUN. SİZLER SAYESİNDE BİZ BU GÜNLERİ GÖRDÜK. EN BÜYÜK FEDAKARLIĞI SİZLER YAPTINIZ”

-KORE GAZİSİ FERZENDER İLBEYİ:

-“ORDUYA CANIM FEDA OLSUN. BİR DAMLA KANIMIZ BİLE KALSA ONU MEMLEKETİMİZE, ORDUMUZA FEDA EDERİZ. YETER Kİ CENAB-I ALLAH MEMLEKETİMİZE, ORDUMUZA ZEVAL VERMESİN”

-KIBRIS GAZİSİNDEN ANLAMLI SÖZ:

-“ÖNCE TÜRK ORDUSU, TÜRK SUBAYI DAHA SONRA TÜRK ASKERİ GELİR. YANİ ÖNCE TÜRK SUBAYI GELİR”

- TUĞGENERAL METE SALT’IN EŞİ ŞUHSAR SALT, SICAK VE SEVECEN TAVIRLARIYLA ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARININ GÖNLÜNDE TAHT KURDU. KENDİSİNDEN YAŞÇA BÜYÜK OLAN BÜTÜN ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARININ ELLERİNİ ÖPEN VE BOYUNLARINA SARILAN ŞUHSAR SALT, İLGİ VE ALAKASIYLA DA RESEPSİYONDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

  KARS – Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıldönümü nedeniyle Kars Valiliği tarafından verilen resepsiyonda güçlükle ayakta durabilen Kore Gazisi Ferzender İlbeyi (73), Garnizon Komutanı’na bastonunu hediye etmek istedi. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mete Salt da, “Olmaz kabul edemem. O sana lazım olur. Bizim sana bunun güzelini almamız lazım. Sizlere çok teşekkür ederiz, sağ olun. Sizler sayesinde biz bu günleri gördük. En büyük fedakarlığı sizler yaptınız” dedi. Devlete ve askere bolca dua eden Kore Gazisi Ferzender Dede daha sonra Garnizon Komutanının yardımıyla yerine oturtuldu.

  Öğretmenevi’ndeki resepsiyona katılanları Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt ve eşi Şuhsar Salt ile Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve eşi Nurhayat Bozkuş karşıladı. Daha sonra protokol üyeleri ve eşleri resepsiyona katılan konukların yanlarına giderek bayramlarını kutlayıp sohbet ettiler.

  Şehit ve gazi yakınları ile gazilerde yanlarına kadar gelen, ellerini sıkan ve boyunlarına sarılan 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt ve eşi Şuhsar Salt ile uzun uzun sohbet ettiler. Duaları dillerinden düşmeyen şehit yakınları ve gazilerle tek tek ilgilenen, sorunlarını dinleyen Salt çifti onlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

  Tuğgeneral Mete Salt’ın eşi Şuhsar Salt, sıcak ve sevecen tavırlarıyla şehit ve gazi yakınlarının gönlünde taht kurdu. Kendisinden yaşça büyük olan bütün şehit ve gazi yakınlarının ellerini öpen ve boyunlarına sarılan Şuhsar Salt, ilgi ve alakasıyla da resepsiyonda büyük ilgi gördü.

  Bu sırada ayakta durmakta bile zorlanan 73 yaşındaki Kore Gazisi Ferzender İlbeyi Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mete Salt’a bastonunu hediye etmek istedi. Bunun üzerine Tuğgeneral Salt, “Olmaz kabul edemem. O sana lazım olur. Bizim sana bunun güzelini almamız lazım. Sizlere çok teşekkür ederiz, sağ olun. Sizler sayesinde biz bu günleri gördük. En büyük fedakarlığı sizler yaptınız” dedi.

  Gazi Ferzender Dede ise, bolca dua ederek, “Orduya canım feda olsun. Bir damla kanımız bile kalsa onu memleketimize, ordumuza feda ederiz. Yeter ki Cenab-ı Allah memleketimize, ordumuza zeval vermesin. Cenab-ı Allah memleketimizi korusun. Bütün askerlerimizi Cenab-ı Allah muhafaza etsin” diye konuştu. Ferzender Dede’yi daha sonra Tuğgeneral Salt’ın koruması yerine oturttu.

  Kıbrıs Gazilerinden biri de 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt’ın eşi Şuhsar Salt’la bir süre sohbet ettikten sonra, “Bizim başımızda sizin eşleriniz gibi komutanlar olmasa bizlerde başaramazdık. Tabi ki onların sayesinde biz gazi olduk. Önce Türk Ordusu, Türk Subayı daha sonra Türk Askeri gelir. Yani önce Türk Subayı gelir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler