Köy ziyaretleri sürüyor

Köy ziyaretleri sürüyor

KARS GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN KÖY ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Köy ziyaretleri sürüyor

KARS GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN KÖY ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün köy ziyaretleri programı kapsamında Sarıkamış İlçesi Odalar Köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşın yaşadığı sorunları yerinde gidip dinleme ve sorunlarına çözüm sunma anlayışından hareketle düzenlen köy ziyaretleri önemli bir amaca hizmet etmektedir.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde çiftçinin yaşadığı sıkıntıları yerinde gözlemleyen ve çiftçinin sesine kulak veren Düzgün: “Kars Türkiye’de hayvan varlığı sıralamasında ilk beşe girmesine rağmen hayvan yetiştiricilerimizin desteklemeden faydalanması bakımından alt sıralardayız. Bunun temel sebeplerinin başında bilinçli işletmelerin olmaması, hayvan giriş ve çıkışlarının sistemli yapılamaması, anaç sığır destekleme alımlarının şartı olan suni tohumlamanın yaptırılmamasıdır. Siz vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlenmesini sağlamak için köy ziyaretleri düzenliyor, size her konu da yardımcı olmaya gayret ediyoruz. İlimizde kaliteli bir hayvan varlığına ulaşmak için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekibi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz ve sizin de desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Bitkisel üretim konularına da değinen Düzgün: “Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak amacına uygun olarak üretilen makine-ekipmanların desteklenmesi çok önemlidir. Zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerine katkı vererek uluslararası düzeyde rekabet edilebilirliği sağlamak, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlamak amacıyla çiftçilerin makine ve ekipman alımlarını ve yerinde montajını desteklemek amacıyla makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi bölgemizde önem arz etmektedir. Çiftçilerimizi yeni ve modern alet-ekipmanlar konusunda bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler