KÖYLÜLERİ ANLATTI

KÖYLÜLERİ ANLATTI

KÖYLÜLERİ OSMAN YILDIRIM'I ANLATTI

KÖYLÜLERİ OSMAN YILDIRIM’I ANLATTI

SÜT ANNESİ OSMAN YILDIRIM’I ANLATTI

  Kars’ın Kağızman İlçesi’ne bağlı Çayarası Köyü’nde dünyaya gelen Danıştay saldırısı hükümlülerinden ve Ergenekon davasının hem tanığı hem sanığı Osman Yıldırım’ı köylüleri ve akrabaları anlattı.

  Çocukluğunu geçirdiği Çayarası Köyü’nden anne ve babasının ölümü üzerine arazilerini de satarak küçük yaşta ayrılan Osman Yıldırım, İstanbul’a yerleşti. Köylüleri ve akrabaları Osman Yıldırım’la ilgili gelişmeleri televizyonlardan takip ettiklerini ve uzun yıllardır kendisini göremediklerini söylediler. Köylüler, ayrıca, bir defasında köye geldiğini ve akrabalarının arazilerinin birinde inşaat hazırlığı başlatıp ev yaptırarak köye dönmek istediğini ifade ettiler.

  Osman Yıldırım, 1980 yılında anne ve babasını kaybettikten sonra kardeşi ile beraber bir süre amcasının evinde kaldı. İlkokulu köy okulunda tamamlayan Yıldırım 5. sınıftan sonra eğitimine devam etmedi. Sonra da 15 yaşında kardeşi Ömer Yıldırımla beraber 1983 yılında köyden ayrıldı.

  Kardeşinin eğitimini İstanbul’da tamamlamasını sağlamak için de inşaatlarda çalışarak kardeşini okuttu. Kendi eğitimini kardeşinin eğitimine adayan Yıldırım, kardeşinin öğretmen olmasında büyük bir rol oynadı.

  Daha sonra vatani görevini tamamlayarak köydeki akrabalarını ziyaret etti ve bir daha da köye dönmedi.

  Osman Yıldırım’ın yeğenlerinden Yavuz Hacıoğlu, “Okulu bitirdikten sonra kedi arazisini sattı İstanbul’a göç etti. O günden bu yana kendisi hakkında pek bir şey bilmiyorum. Bir ara bizim ziyaretimize gelmişti. O gelişinden sonra bir daha da köye gelmedi. Bu Danıştay olayı çıktığı zamanda her şeyi televizyonlardan öğrendik. Kendisi dürüst ve mert bir insan. Haksızlığı asla kabul etmiyor. Her zaman haklının yanında olur hazsın karşısında dururdu. Ben devletten ona yardım etmesini istiyorum. O asla kötü bir şey yapmaz. 1983 yılında arazilerini sattıktan sonra köyden ayrıldı. Çocukken de öyle sorunlu biri değildi, oldukça mülayim ama disiplinliydi. Çocukken bile öyle kötü alışkanlıkları yoktu. Osman ne yaptıysa devlet için, millet için yaptı. Başbakana sesleniyorum, Osman’a sahip çıksınlar, Osman kötü biri değil. Küçük kardeşi okudu öğretmen oldu ama Osman okuluna devam etmedi. İstanbul’da serbest çalıştı” dedi.

  Osman Yıldırım’ın süt annesi Neriman Yıldırım da, Osman Yıldırım’ı küçükken kendisinin emzirdiğini söyleyerek, küçük yaşta da kendisine Kur’an-ı Kerim okuttuğunu ve öğrettiğini ifade etti. Neriman Yıldırım, “Babası öldükten sonra annesiyle birlikte benimle yaşadı annesi öldükten sonra da İstanbul’a giderek ablalarının yanında kaldı. Osman terbiyeli, namuslu ve şerefli bir çocuktur. Osman benim elimde büyüdü, benim çocuğumdur, kendisini çok severim. Osman’ı ben çok iyi tanırım kimsenin çocuğu Osman gibi olamaz. Şimdi de Osman’ı sadece televizyonlarda görüyorum. Osman’a bize astığı arazilerini geri ona sattık. Gelip burada ev yapacak. Evinin temelini bile burada attı” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler