KÖYLÜLERİN ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI

KÖYLÜLERİN ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI

KARS VALİSİ AHMET KARA "GİDECEĞİM KÖYLERE VE ONLARI BARIŞTIRACAĞIM"

Kars Valisi Ahmet Kara, Susuz ilçesine bağlı Büyük ve Küçük Çatak köyleri arasındaki arazi anlaşmazlığını barışla sonlandıracağını söyledi.

Aralarındaki arazi anlaşmazlığından dolayı husumet bulunan köyler, Doğrudan Gelir Desteği'nden de yararlanamıyor. Son olarak Küçük Çatak köyünde bir kişinin ölümüyle yeniden başlayan anlaşmazlığın giderilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dahi devreye girmişti. Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Bahattin Özboğutu ile de bir araya gelen köylüler, kendilerine 'barışırsanız Doğrudan Gelir Desteği'nden yararlanacaksınız' sözü üzerine barıştıklarını belirtti. Kendilerine bu yıl da ödeme yapılmayacağını ileri süren köylüler, konuyu Vali Ahmet Kara'ya ilettiler. Burada konuşan Vali Kara, köylülerin boşu boşuna mağdur olduğunu söyleyerek, "Gerekirse ben gideceğim köylerine onları barıştıracağım. Gerçekten üzücü bir durum. Her iki köyümüzde birçok şeyden mağdur olmuş. Ama bu anlaşmazlık biran evvel çözülmelidir. Dediğim gibi ben gideceğim her iki köye ve köylü vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz. Bölünmeyecek bir şey yok, söz konusu da olamaz. Köylü vatandaşlarımız daha fazla mağdur olmasın. Bu konuyla bizzat ilgileneceğim ve inşallah sizinle beraber köylerimize giderek sorunları çözmüş olarak döneceğiz" dedi.

Susuz Kaymakamı Murat Kürk ile birlikte Vali Kara ile görüşen köylüler, daha sonra Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne gitti. Kaymakam Murat Kürk ile birlikte buradan ayrılan iki köyün muhtarı ve bazı vatandaşlar mağdur olduklarını söyledi. Küçük Çatak Köyü Muhtarı Ekrem Mintaş, iki köyün arasında barış sağlandığını belirterek, "Barıştık ama Doğrudan Gelir Desteği'nden faydalanamadık. Bunu anlamış değiliz. İyice mağdur olduk. Yetkililer gelsin arazilerimizi ölçsün, biçsin ve bizlere versin" dedi.

Büyük Çatak Köyü Muhtarı Mehmet Cemaloğlu ise, köylülerin mağdur olduğunu belirterek, sorunun kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler