Kulüplerden açıklama geldi!

Kulüplerden açıklama geldi!

Tartışma sonucu iptal edilen maç sonrası kulüpler açıklama yaptı.

Volkan KARABAĞ

Kars Amatör Lig'de mücadele eden Kars Gençlerbirliği Spor ile Kağızman Spor, Halitpaşa Sentetik Stadı’nda karşılaştı. Karşılaşmanın 86. dakikasında bir pozisyon sonrasında futbolcular arasında tartışma çıktı ve maç iptal edildi.

İptal edilen maçın ardından Kars Gençlerbirliği Spor ile Kağızman Spor yönetimi yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamalar şöyle:

Kağızman Spor kulüp yönetimi; “29/01/2022  Cumartesi günü Kars Sentetik Sahasında saat 12:30'de başlayan maçta ev sahibi takımın kulübümüze ve futbolcularımıza yöneticilerimize karşı hasma tavırları sahaya intikal ettiğimizde başlamıştı; seyircilerin küfürlü bağırışları, ağza alınmayacak küfürleri, katılımıyla devam etmiştir resmen intikam ruhuyla hareket edip ilçemize karşı hep beraber saldırıda bulunmuşlardır. Maçı yöneten hakemi de baskı altına alan Kars Gençlerbirliği spor, maç içinde bizim oyuncuları da baskı altına almışlardır karşı rakip ve seyircileri, emniyet teşkilatının görevini yapmaması sonucunda Kars Gençlerbirliği Spor futbolcuları, teknik ekipleri ve kulüp başkanı maç esnası sırasında kulübümüze yumruklu saldırıya kalkışmıştır ayriyeten maçı desteklemeye gelen farklı kulüp futbolcuları ve seyircileri sahaya intikal edip futbolcularımızın ve yöneticilerimizi darp etmişlerdir ağza alınmayacak küfürlere, yumruklara, sopalara maruz kaldık. Videoda görüldüğü gibi sahanın içine bizi rehin alıp saldırılarına devam etmişlerdir."

Kars Gençlerbirliği Spor kulüp yönetimi; “29.01.2022 tarihinde Cumartesi günü Kars Halitpaşa Sentetik saha da oynana Kars Amatör Ligi Kars Gençlerbirliği Spor ile Kağızman Spor maçında çıka olaylar Kağızman Spor yönetiminin yapmış olduğu açıklama gerçekleri yansıtmamaktadır. Maç içerisin Kağızman Spor futbolcuları oyun içerisinden sürekli oyuncularımıza tehdit ve küfür ederek maçın gerginliğini arttırmışlardır. Maçın 86. dakikasında takımımız 1-0 öne geçtikten sonra pozisyon gereği hakemin vermiş olduğu faulden sonra Kağızman Sporun futbolcuları ve teknik heyet ile saha da görevli olmayan kulüp başkanı saha içerisine girerek futbolcularımızı darp etmişlerdir. Görüntülerden de anlaşılacağı üzere olaylara müdahil olan ve olayları başlatan Kağızman Spordur. Sosyal medyalarından yağmış oldukları açıklamalar tek taraflı ve yanlıdır. Sosyal medyadan farklı futbol takımlarının oyuncularının kendilerine saldırdığı açıklaması da asılsızdır. Maç içerisinde ki görüntüler saha da bulunan kamera kayıtlarında mevcuttur. Bizler ilimiz sporuna hizmet ederken ilçe takımlarımızı hiçbir zaman ayrım yapmadan benimsemiş ve desteklemişizdir. Takdir tüm spor kamuoyunundur.”

Önceki ve Sonraki Haberler