Kümbetli Köyü Okulundan Güldür Güldür Şov

Kümbetli Köyü Okulundan Güldür Güldür Şov

Kars Merkez Kümbetli Ortaokulu’nda ilk kez düzenlenen yılsonu etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

135 öğrencisi, 12 öğretmeni bulunan il merkezine 14 kilometre mesafedeki köy okulunun öğrencileri ilk kez kalabalık salonda sahne almanın heyecanını aileleriyle paylaştı. Salonu tıklım tıklım dolduran aileler öğrencilerin sahnedeki başarılarını alkışlarıyla desteklediler.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’ndaki etkinliğe okul Müdürü Ersin Özbey, sponsor işadamları, okul idaresi ve öğretmenleri ile öğrencilerin aileleri katıldı. İl merkezine 14 kilometremesafedeki okulda uzun süren prova çalışmaların ardından öğrenciler ve aileleri minibüslerle Kars’a getirildi. 7’den 70’e katılımın sağlandığı etkinlik; saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Öğrenciler ilk olarak “Güldür Güldür Şov” adlı tiyatro oyununu sahneledi. Yaklaşık 1.5 saat süren tiyatro oyununda izleyenleri gülmekten adeta kırıp geçiren öğrenciler gördükleri ilgi karşısında oldukça heyecanlandılar. İlk kez büyük bir organizasyonda sahne almalarına rağmen rollerini ustalıkla sahneleyen öğrenciler izleyenlerden sık sık alkış aldılar. Tiyatro oyunun perde aralarında ise sahneye çıkan çocuklar programa ayrı bir renk kattı.

BAYRAK VE FLAMA TESLİM TÖRENİ

Tiyatro gösterisinin ardından ortaokuldan mezun olan öğrenciler kendi sınıflarına geçen öğrencilere okulun bayrak ve flama teslimini yaptılar.

YEMİN TÖRENİ

Mezun öğrenciler ise ikişerli gruplar halinde yemin töreni icra ettiler. Sümeyra Errtaş’ın büyük bir ustalıkla sunuculuğunu yaptığı programda gerçekleştirilen kep atma töreni ise renkli görüntüler oluşturdu.

BAŞARI BELGELERİ VERİLDİ

Okul birincisi İlayda Keskin, ikincisi Doğukan Özgür Kazaklı ve üçüncüsü Rabia Tekçe’ye başarı belgeleri verildi hediyeler takdim edildi.

Hayırseverler; Muhtar Nuri Ertaş, işadamı Ekrem Esmeray, Avukat Kerem Çavli, Yaşar Sadioğlu, işadamı Güven Odluyurt, işadamı Erol Keskin, işadamı Tuncay Akdeniz, Çetin Erboğa, Çağlayan Köyü Muhtarı Namdar Nayir, Şark 89 kasabı ve Zafer Keskin’in katkılarıyla gerçekleştirilen program toplu fotoğraf çekimleriyle son buldu.

ÖĞRENCİLERİMİZ FEN LİSELERİNİ ANADOLU LİSELERİNİ KAZANIYOR

Okul Müdürü Ersin Özbey, “Konuşmama Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ün siz Sevgili çocuklar için söylemiş olduğu  sözler ile başlamak istiyorum; ‘Küçük Hanımlar Küçük Beyler, Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek, Ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz!’ M. Kemal Atatürk. 2015-2016 eğitim öğretim yılında okulumuz birçok alanda il genelinde büyük başarılara imza atarak adından söz ettirdi. Şöyle ki ülke genelinde yapılan ve bir yerde de okulların performansını gösteren en önemli ölçütlerden biri olan TEOG Sınavlarının ilkinde Okulumuz devlet okulları arasında 4. Olmuştur. İkinci sınavda ise sonuçlar açıklanmadan yaptığımız değerlendirmelere göre muhtemelen 3. Olacağız. Bu sonuçlar ile okulumuzdan 2- yada 3 öğrencimiz fen lisesine girmeye hak kazanacak diğer öğrencilerimiz de çok iyi Anadolu liselerine girecekler.” dedi.

OKULUN BAŞARILARI

Özbey ayrıca, “Bu başarıların yanında okul olarak katıldığımız sosyal ve kültürel faaliyetlerde de okulumuzun il ve ülke genelinde adından bahsettirmesinden dolayı mutlu ve gururluyuz. Şöyle ki sene başından beri katıldığımız satranç, futbol, puanlı atletizm, badmington, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında il 1. likleri, 2.likleri ve 3.lüklerinin yanında 28-29 Mayıs tarihlerinde Aydın ilinde yapılan Türkiye Şampiyonasında öğrencimiz Buğrahan Esmeray Türkiye  6.sı olarak bizleri gururlandırmıştır. Yine aynı öğrencimiz 100 metrede de Türkiye  8. si olmuştur.” dedi.

TEŞEKKÜRLER ELİF ÖĞRETMEN

Özbey etkinlikte emeğe geçenlere de teşekkür ederek, “Başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmemizde katkıları olan tüm velilerimize özellikle annelerimize çok teşekkür ederken hafta sonu hafta içi ders ve  tenefüs demeden öğrencilerimizin başarısı için fedakarca çalışan değerli öğretmen arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum.  Sözlerimi bitirmeden önce katkılarından dolayı Köyümüz Muhtarı Nuri Ertaş’a Köyümüz işadamlarından Ekrem Esmeray’a Güven Odluyurt’a, Erol Keskin’e Çetin Erboğa’ya Tuncay Akdeniz’e Zafer Keskin’e Şark 89’a, Avukat Kerem Çavli’ya Yaşar Sadioğlu’na teşekkür ediyorum. Ayrıca tiyatromuzu hazırlayan Türkçe Öğretmenimiz Elif Özdil ve O’na desteğini esirgemeyen Matematik Öğretmeni Hasan Yozgatlıoğlu’na ayrıca teşekkür ederim. Mezun olan öğrencilerime ileriki eğitim öğretim hayatlarında da başarılar diliyor. Atatürk İlkelerine bağlı vatanımıza milletimize faydalı bireyler olarak ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine taşıyacak bir nesil olarak hayatlarına devam etmelerini diliyorum.”

BAŞLANGIÇLAR GÜZELDİR, BİTİŞLER ZOR

8. sınıf öğrencisi Doğukan Özgür Kazaklı da bir konuşma yatı. “Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor” diyen Kazaklı, tanışmaların heyecanlı ve umutlu, ayrılışların acı olduğunu belirtti. Kazaklı şunları söyledi:

“Sizden bir şey kalır geride. Kırılan kalbinizden bir parça mı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anlar mı? Beni ve sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı şu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz.  Sekiz yıllık eğitim süreci içinde iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi öğrendik. İnsanın ve insanlığın değerini öğrendik. Birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru olmayı kısacası vatana ve millete yararlı bir birey olmak için gereken ön bilgileri öğrendik. Sorumluluklarımızı ve içinde bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizi kavradık. Bizler, bir mevsimlik çiçek gibi bu okuldan gelip geçiyoruz. Başkalarının da geçtiği gibi… Ancak, mevsim bitecek ama bizler başka iklimlerde de çiçek açmaya devam edeceğiz. Bizlerin yetişmesinde, olgunlaşmasında büyük rol oynayan, yaptığımız tüm yaramazlıkları hoş gören öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve ellerinden saygıyla öpüyorum. Onlara olan sevgim yaşım büyüdükçe o oranda büyüyecek ve onlar kalbimin bir köşesinde daima yaşayacaklardır. Benden desteğini esirgemeyen ve yanımda olduklarını daima hissettiren aileme de huzurlarınızda teşekkür ederim.  Tüm arkadaşlarıma ve bizden sonra yerimizi alacak kardeşlerime de bundan sonraki eğitim yaşantılarında başarılar diler, saygılar sunarım.” kha

Önceki ve Sonraki Haberler