Kurban Sevkiyatında Vatandaşlarımızın Dikkatine

Kurban Sevkiyatında Vatandaşlarımızın Dikkatine

Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olan Kars İlimizden 80 kente büyük ve küçükbaş kurbanlık hayvan sevkiyatı yapılmaktadır.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Hayvan varlığı bakımından ülkenin ilk 5 kenti arasında yer alan Kars'ta TIR’lara yüklenen kurbanlık hayvanlar, batı illerine götürülüyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, bugüne kadar 15 bin büyükbaş ve 16 bin küçükbaş kurbanlık hayvan sevkiyatı yapıldığını belirterek, “Yaklaşık 20 gündür kurban ile ilgili tüm önlemlerimizi aldık. Vatandaşın, hem dışarıdan gelenlerin alım-satımı rahat yapması hem de Karslı hemşerilerimizin kurbanlığı rahat alacağı ve satacağı ortamı hazırladık. Kurbanlık sevkiyatının büyükbaş hayvan için 50 bin adet, küçükbaş hayvan için 70 bin adet olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın sevk sırasında sorun yaşamaması için hayvanlarının pasaportlarını yanında bulundurmaları, hayvanların küpesiz olmaması ve aşısız olmamasına dikkat etmelerini istiyorum. Ayrıca 20 tane veteriner hekimimizi sadece sevkiyat biriminde görevlendirdik. Yani hayvan naklinde bir arkadaşımız, kontrolünde bir arkadaşımız, pasaport birimde bir arkadaşımız, dezenfeksiyonda bir arkadaşımız, il ve ilçeler bazında 20 tane veteriner hekimimiz yaklaşık 15 gündür sadece sevkiyat biriminde kurbanlık hayvanların rahat satılması ve gönderilmesi hususunda yardımcı olacaklardır. Hafta sonları dâhil olmak üzere mesai saatlerine dikkat edilmeksizin sevk işlemleri devam edecektir. Hayvan kontrollerinin yapılabilmesi daha sağlıklı yapılabilmesi için hava karardıktan sonra işlem gerçekleştirilmeyecektir.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler