KURBANLIKLARIN ÇİLELİ YOLCULUĞU

KURBANLIKLARIN ÇİLELİ YOLCULUĞU

DOĞU'DAN BATI'YA KURBANLIKLARIN ÇİLELİ YOLCULUĞU

 

 

DOĞU’DAN BATI’YA KURBANLIKLARIN ÇİLELİ YOLCULUĞU

 

 

 

  KARS - Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, hayvan hırsızlarının, çaldıkları ineği sopalarla dövmesinin ardından Kars’ta da kurban sevkiyatı sırasında hayvanların sahipleri kurbanlıkları sopa darbeleriyle kamyonlara bindirdiler.

  Adapazarı’ndaki gibi sopayla dövülen kurbanlıkların ağzından ve vücudunun çeşitli yerlerinden kan gelmedi ama kurbanlıkların binlerce kilometrelik yolculuğa hangi zor şartlar altında başladıklarını gözler önüne serdi.

  Mübarek Kurban Bayramı nedeniyle; Doğu illerinden Batı ilerine yüzlerce kamyon ve TIR’larla on binlerce kurbanlık gönderildi. Binbir meşakkatle başlayan yolculuklar neredeyse tamamlandı ama geride ise bu dayak görüntüleri kaldı. Kurbanlıkların kamyonlara yerleştirilmesi sırasında kameralara yansıyan bu sopa görüntüleri hayvanların ne tür zorluklar altında kaldıklarını da gözler önüne serdi. Özellikle de bu sopa darbelerini atanların hırsızlar değil hayvan sahipleri olması şaşkınlıkla karşılandı. Her sevkiyatta görülebilen fakat her gören tarafından da normal karşılanan sopa darbelerinin oysa hayvanları ne kadar da zor durumda bıraktığını görmek hiç de zor değil. Hayvanların vücutlarında sopa darbelerinin bile izleri rahatlıkla görülebiliyor. Hatta başlarına ve yüzlerine denk gelen sopa darbelerinden hayvanların kaçma şansı bile yoktur.

  Hayvanlara vurulan bu sopa darbeleri adeta mısır çuvallarına atılan sopa darbelerini andırdı. Mısır başları tanelerinden ayrılması için kurutulduktan sonra çuvallara dolduruluyor ardından da kuvvetli gençler tarafından sopalarda dövülüyor.

  Bunun yanında bazı kamyonlara ise tıka basa kurbanlıklar dolduruldu. Hayvanlar nefes almakta bile zorlandılar.

Önceki ve Sonraki Haberler