Kutlu Doğum Haftası’na büyük ilgi

Kutlu Doğum Haftası’na büyük ilgi

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Türkiye Diyanet Vakfı, Kağızman Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından Kağızman Halk Eğitimi Merkezi Salonunda düzenlenen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 

Kutlu Doğum programına, Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Kağızman Mal Müdürü Abdurrahim Yener, AK Parti İlçe Başkanı Memet Karadeniz, Kağızman İlçe Emniyet Müdürü Telat Arslan, Kağızman İlçe Müftüsü Yakup Belen, AK Parti Kars il genel meclis üyesi Mehmet Demir, Şıhmail Öztürk, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Program Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kozlu Köyü Camii İmam Hatibi Harun Kılıç’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Açılış konuşması yapan İl Müftüsü Mehmet Genç; katılımcılara teşekkür ederek, haftanın önemi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Genç, “Peygamberimizin 23 sene gibi kısa bir zamanda insanlığı içinde bulunduğu buhrandan kurtardığını ve O’na kaybettiği onur ve itibarını tekrar iade ettiğini ifade ederek: “Hz. Peygamber (S.A.V.) insanlığı şirkten tevhide, delaletten hidayete, cehaletten ilim ve medeniyeti, zulüm ve haksızlıktan, hak, hukuk ve adalete kavuşturdu. O’nun sayesinde eşkıyalar evliya, bedeviler medeni, hasımlar hısım, düşmanlar dost, insanlar kardeş oldu. İyilik, güzellik namına Dünya neye sahipse O’nun vergisidir hep” dedi.
 
Kağızman Belediye Başkanı Memet Alkan da, “İnsanlığın iftihar tablosu, Allah’ın sevgilisi, mahlûkatın en sevgilisi Hz. Muhammed (S.A.V.)’in 1442. Doğum yıldönümünü kutlamanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. O’nun sünnetine uygun yaşayarak ve Ahlakıyla ahlaklanmak şiarımız olmalıdır. Bu programlar Peygamber sevgisinin artmasına vesile olmaktadır. Bu nedenle, hazırlayanlara ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Konuşma sonrası “Veda hutbesi” yarışmasının birincisi Nursena Zeynep Atalay, okuduğu Veda Hutbesi ile vatandaşları gözyaşına boğdu.
 
Hafta dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerden Veda Hutbesi Birinci Anadolu Lisesinden Nurseda Zeynep Atalay, kırk hadis Ezberleme yarışmasında birinci Dr. Mustafa Yalçından Bedriye Karataş, Kompozisyon yarışmasında birinci Kağızman Lisesinden Gökhan Bayraktar, Şiir Yarışmasında Dr. Mustafa Yalçın Ortaokulundan Ayşe Arduç, birinciler, ikinciler ve üçüncüler çeyrek altın ve her katılımcıya kitap seti ve saatle ödüllendirilirken, İl Müftüsü Mehmet Genç tarafından, protokol üyelerine gül ve plaket takdim edildi.kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler