'Lojistik Merkez İçin 4 Yılda Tek Bir Çivi Çakılmadı'

'Lojistik Merkez İçin 4 Yılda Tek Bir Çivi Çakılmadı'

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Lojistik Merkez için 2011 yılından bu yana bırakalım bitmesini tek bir çivi bile çakılmamasının endişelerini haklı çıkarttığını söyledi.

Tacettin DURMUŞ / KARS

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, geçtiğimiz günlerde toplanan koordinasyon kurulunun da gündemine gelen ve daha sonrada gazetemizde yer alan haberin ardından, Lojistik Merkez ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Kars halkının ve kamuoyunun yakından takip ettiği lojistik merkezin, 2011 yılında bir animasyon gösterimiyle kamuoyuna duyurulduğunu hatırlatan Bilgen, AK Parti iktidarının bu ve buna benzer projelerle halka ve işsiz insanlara umut ektiğini iddia etti.

Bu projenin bu anlamda içi boş bir proje olmamasının en büyük temennileri olduğunu da ileri süren Milletvekili Bilgen: “2011 yılından bu yana bırakalım bitmesini bir tek çivi bile çakılmaması endişelerimizi haklı çıkarmaktadır.  İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunulmuş, yapılan açıklamalarda; lojistik köy merkezinin 3 Mart 2015 tarihinde ihalesi yapılmış,  447 milyon liraya ataç şirketine verilmiştir. İşin bitim süresi 180 gün olduğu ve 20 Ekim 2015 tarihinde de lojistik köy uygulama projesi bakanlığa sunulacaktır. Yine yapılan açıklamada 2016 yılında inşaat projesinin hazırlanacağı söylenmiştir. . Bu açıklamalardan da anlaşılacağı üzere birçok çelişki ve belirsizlik olup açıklanmaya muhtaçtır.” Dedi.

AK PARTİ HÜKÜMETİNE SESLENDİ

Konu ile ilgili olarak AK Parti hükümetine seslenen Bilgen, kamuoyunun yuvarlak cümlelerle aldatılmadan, halkın anlayacağı açık bir dille sorularının cevaplanmasını talep ettiğini de belirtti.

2011 tarihinden itibaren halkın gündeminde olan bu proje neden beş yıl geçmesine rağmen hala yapım aşamasına geçmemiştir şeklinde sorularını sıralayan Bilgen açıklamasında aşağıdaki sorularının AK Parti Hükümeti tarafından cevaplandırılarak kamuoyunun aydınlatılmasını istedi:

“3 Mart 2015 tarihinde ihale edilen projenin resmi adı ve kapsamı nedir? 447 milyon lira yani eski parayla 447 trilyona ihale edildiği söylenen proje araştırma projesi mi yoksa yapım projesi midir? Araştırma projesi ise 447 milyon lira astronomik bir rakam değimlidir? Yok, eğer yapım projesi ise neden herhangi bir inşaat çalışması yoktur. Ekim ayında uygulama projesi bakanlığa sunulacak denilmektedir.  Ortada henüz bir uygulama projesi olmadığı halde ve bakanlığın bile onaylayıp onaylamayacağı meçhulken,  her şey tamamdır, oldu - bitti denilerek Kars halkı ve işsiz kardeşlerimiz neden oyalanmaktadır?  2016 yılında inşat projesi hazırlanacak denilmektedir, peki inşaat projesi hazırlanmadan ihale bedeli nasıl ortaya çıkarılarak  hesaplanmıştır. Bunun adı doğmamış çocuğa isim biçmekten başka nedir? 3 Mart 2015 tarihinde ihaleye çıkarılan ve 447 milyon yani eski parayla 447 trilyona ataç şirketine ihale edilen projenin içinde idare, işletme ve diğer bütün yapıları kapsamakta mıdır?  Kapsamakta ise neden 2016 yılında inşaat projesi hazırlanacaktır denilmektedir.”

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bilgen açıklamasında ayrıca: “Sevgili hemşerilerim, değerli esnafımız,  işsiz kardeşlerim, biz HDP olarak Karsın ve Kars halkının menfaatine yönelik hangi proje varsa destekleyeceğiz.  Kars lojistik köy  merkezi projesinin de en yakın takipçisi biz olacağız ve bu projenin en kısa sürede hayata geçmesi için demokratik muhalefetimizi yaparak iktidarı zorlayacağız. Bu  ve buna benzer gerçekleşmeyen projelerinde takipçisi olarak sizlerle paylaşacağımızın bilinmesini isterim.” İfadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler