Londra'dan Orta Asya'ya Uzanacak Demiryolu: BTK

Londra'dan Orta Asya'ya Uzanacak Demiryolu: BTK

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, yapımı devam eden Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Projesi şantiyesinde incelemelerde bulundular.

 

BTK Demiryolu Proje Müdürü Yaşar Ünlü, projenin şuana kadar yüzde 60’ının tamamlandığını ve 250 milyon TL harcama yapıldığını söyledi.

 AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan da, projenin 76 kilometrelik bir demiryolu projesi olmadığını belirterek, ‘’Londra'dan Orta Asya'ya demir yolunu kesintisiz hale getiren Türkiye'nin gururu olacak bir dünya projesidir. Türkiye ulaştırma altyapı yatırımları ile çok şeyler yaptı’’ diye konuştu.

 Bugün dünyanın Türkiye’de yapılan çalışmaları gıpta ile izlediğini ifade eden Arslan, şöyle konuştu: ‘’Biz Karslılar olarak şanslıyız ki, bu dünyanın gıpta ile izlediği projelerden bir tanesi, Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesi. Proje ile ilimizden, ülkemizden, Gürcistan'a Azerbaycan'a ve oradan Orta Asya'ya kadar gidiyor. Proje isim olarak çok kolay gelebilir, işin büyüklüğünü cesametini insanlar gözleri ile gördüğü zaman çok daha iyi tahayyül edebiliyorlar, çok daha iyi anlayabiliyorlar.’’

 Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da, BTK projesinin büyüklüğünü gördüklerine dikkati çekerek, ‘’Buralar gezildiği zaman büyük bir devlet olma onurunu insyyes.20110926205544..jpgaşıyor. Bu bir dünya projesi, Pekin'i Londra'ya bağlayacak bu demir İpekyolu'nun kavşağında olan Kars'ta lojistik merkezin kurulması ile oluşturacağı istihdam bizler için önemliydi. Bunun heyecanı içerisinde bu çalışmaları inceledik, beklenen katkıları insanımızın tasavvur ettiğinden çok çok daha büyük olacaktır’’ şeklinde konuştu.

 -PROJEDE SON DURUM-

 BTK demiryolu Türkiye tarafında bin 200 işçi çalışıyor. Bunların 750’si aç-kapalarda, 300’ü delme tünellerinde, 100’ü taş kırmada, diğerleri de idari personel olarak görev yapmakta. Projenin yüzde 60’ı tamamlandı. Projeye şu ana kadar 250 milyon TL harcandı. Projenin toplam bedelinin ise tahmini 600 milyon TL olması bekleniyor.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler