Malum Çevreler Aynı Türküyü Söylemeye Başladı

Malum Çevreler Aynı Türküyü Söylemeye Başladı

Başbakan Erdoğan, "Demokratikleşme Paketi'ni açıkladıktan sonra, malum çevreler aynı türküyü söylemeye başladı.

Malum Çevreler Aynı Türküyü Söylemeye Başladı

Başbakan Erdoğan, "Demokratikleşme Paketi'ni açıkladıktan sonra, malum çevreler aynı türküyü söylemeye başladı. Onlar bir kez daha kaybedecek, Türkiye kazanacak" dedi.
Malum Çevreler Aynı Türküyü Söylemeye Başladı
 

Adana'nın Kozan ilçesinde toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Demokratikleşme Paketi'ni açıklamalarının ardından, malum çevrelerin aynı türküyü söylemeye yeniden başladığını belirterek, "Göreceksiniz onlar bir kez daha yanılacaklar, onlar bir kez daha kaybedecek, Türkiye bir kez daha kazanacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Niye karşı çıkıyorsun? Benim başörtülü bacılarım kamu dairelerinde rahat çalışacak diye mi rahatsız oluyorsun? Ülkemde başı açık kardeşim neyse başı örtülü kardeşim de aynı haklara sahip olmalıdır onun için bu yapıldı" şeklinde konuştu.

Kızlarımı ülkemin üniversitelerinde okutamadım

"Ben kendi kızlarımı ülkemin üniversitelerinde okutamadım ve yurt dışına göndermek zorunda oldum" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, "Yani ABD'sinde, Avrupasında, Hristiyan dünyasında başörtüsüyle okuyabiliyor halkının yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'de okuyamıyordu" dedi.

"Sandık halkındır, milli iradenindir"

Bunun yanı sıra katsayı engelinin de ortaya çıkarıldığına dikkati çeken Erdoğan, "Ne demek o? Yani üniversiteye girememeleri için ellerinden ne geliyorsa onu yaptılar" diye konuştu.

Bunun meslek liselerinde uygulandığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada dert başkaydı aslında. İmam hatiplilier oralara giremesinler. Şimdi katsayı da kalktı, meslek liselisi, hepsi istediği üniversiteye girebilir mi? Girebilir. Başörtülü olarak okuyabiliyor mu? Okuyabiliyor. Artık kamuda da inşallah başörtülü olarak görev yapmaya başlayacak. Ama rahatsız olanlara dikkat edin, kimler rahatsız oluyor buna dikkat edin. Onun için de bunlara hesabı soracak olan sizsiniz. Nerede? Sandıkta soracaksınız. Çünkü demokrasi bu. Demokrasinin güzel yanı bu zaten. Sandık halkındır, milli iradenindir ve milli irade sandıkta tecelli eder herkes de buna uyar.

Türkiye'nin açıkladıkları reform paketiyle gücüne güç katacağını ifade eden Erdoğan, "Türkiye emin adımlarla geleceğe doğru ilerleyecek. Biz bu reform paketini de sizlere danışarak, sizlerle konuşarak, sizlerle istişare ederek hazırladık" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bazıları bakıyorum şunu söylüyor, 'Bu paket ayrımcıdır.' Haşa. Bunu nasıl dersiniz? Biz kimin ne dediğine değil, miletin ne dediğine bakarız. Milletim bu reformlardan memnun. Yüzde 60 ile yüzde 70 arasında bir memnuniyet görüyoruz."

Konuşmasının ardından Erdoğan, alandakilerle "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerinin bir bölümünü söyledi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler