MEB'de Skandal

MEB'de Skandal

MEB, 'deneme için' gerçek sınav sorularını Bitlis'e gönderen bakanlık personeli hakkında soruşturma başlattı.

MEB'de Skandal

MEB, 'deneme için' gerçek sınav sorularını Bitlis'e gönderen bakanlık personeli hakkında soruşturma başlattı. Sistemi sabote etmeye çalışan köstebek aranıyor.
MEB'de Skandal
 

Türkiye, dershane tartışmalarına odaklanırken, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı korkunç gerçeği açıkladı.

Bakan, SBS'nin yerine geçen Merkezi Sınav'a yönelik sabotaj yapıldığını belirterek, "Sistemin yürümeyeceğini göstermek isteyen bir kesim var. Tedbir aldık" dedi. MHP'li Oktay Vural ise 1 Kasım'daki deneme sınavında gerçek soruların Bitlis'e gönderildiğini ve kitapçıkların imha edildiğini iddia etti. 

YETKİLİLER DEVREYE GİRDİ 

Bakanlık yetkilileri, bakanlık merkez personelinden bir gurubun, soruların gönderileceği kutulara gerçek soruları koymuş olması ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Yetkililer, söz konusu olayın ÖSYM'de KPSS kopya skandalında yaşandığı gibi 'köstebek' kaynaklı olabileceğini açıkladı. 

İLK HEYECAN

Merkezi ortak sınavların ilkine, dün 1 milyon 300 bin 8. sınıf öğrencisi katıldı. Öğrenciler ilk gün Matematik, Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını yanıtladı. Her bölüm arasında 30 dakika dinlenme sağlandı. Öğrenciler, genel olarak sınavın kolay geçtiğini, en çok Matematik ve Din Kültürü sınavında zorlandıklarını söyledi. Merkezi ortak sınavın bugün yapılacak ikinci oturumunda ise öğrenciler Fen ve Teknoloji, T.C İnkılap Tarihi ile yabancı dil sorularını yanıtlayacak. Okullar, bugün de 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencileri için tatil. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler