Mehmet Duman: Her Şeyi Vali’den mi Beklemeliyiz?

Mehmet Duman: Her Şeyi Vali’den mi Beklemeliyiz?

Kar’s Otel Müdürü Mehmet Duman, 15 Temmuz 2016’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine aday olan Ani Ören Yeri’nin Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından sunulan servis hizmetinin ilimiz için önemine değindi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars’ta tarihi, kültürel ve turistik değerlerin turizme kazandırılması için her şeyin sadece Vali Rahmi Doğan’dan beklenmemesi gerektiğine dikkat çeken Müdür Duman, ilgili kurum temsilcilerine sitemde bulundu.

Kars’ın kış turizmi, kültür turizmi, inanç turizmi, kırsal ve eko turizmi adına başlı başına çok önemli destinasyonlara sahip oluğunsa her kesin bilmesine karşın elini taşın altına koymadığını ifade eden Duman: “Özellikle Ani Ören Yeri, Kars’ın dünya turizminde var olmasının ifadesi olmasına rağmen, Ani’ye yakışır hizmetler sunamıyoruz. Geçtiğimiz yıl Kars Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Ani Ören Yerine sunulan servis hizmeti takdire şayandır. Sayın valimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu uygulamaya ilk ve en fazla sevinen biz turizmciler olduk. Yerli ve yabancı turistlerin, Karslı vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin bu yönde çok önemli bir talebi karşılandı.”dedi.

KÖY DOLMUŞU MU YOKSA!

Ani Ören Yerine ulaşımı sağlayan dolmuşun özel ve farkındalık sağlayıcı olması gerektiğini de ifade eden: Kar’s Otel Müdürü Mehmet Duman: “Ancak bu gün Ani Ören Yeri’ne yakışır bir servis hizmeti sunulmadığını üzülerek belirtmek istiyorum. Servis hizmetinin sağlandığı noktaları bizlere sorduklarında net bir şekilde ifade edemiyoruz. Sanki bir köy dolmuşunu tarif eder gibi tariflerde bulunuyoruz. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı noktasını tarif ederken, turistler Ani seferi yapan servisleri bulmakta zorlandıklarını haklı olarak ifade ediyorlar. Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı’na asılan ürün tanıtımına benzer broşürleri görmeleri çok zor. Konağın içinde bulunan prefabrik büfe tamamen Ani Ören Yeri resimleri kaplansa ve o nokta info olarak kullanılsa çok mu zor. Konaklama tesislerine, restoranlara Ani Ören Yeri servis saatlerini belirten broşürlerin dağıtılması çok mu zor? Ayrıca servis hizmeti için yolcu artışına da sebep olur. Turizm için her gün sahada olan bir valimiz var. Kars için tüm projelere destek veren Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Sayın Ahmet Arslan var. Bir daha bu fırsat gelmez tabi ki. Yani bunu Sayın Valimiz Rahmi Doğan’mı yapsın? Konu ile ilgili buradan sizlerin aracılığı ile rica ediyorum kurum yetkililerinden. Hizmet için işimizi ciddiye alıyoruz. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ediyoruz. ‘’ şeklinde ifadelerine yer verdi.

mehmet-duman-her-seyi-vali’den-mi-beklemeliyiz-(2).jpgmehmet-duman-her-seyi-vali’den-mi-beklemeliyiz-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler