Merhum rektör Abamüslüm Güven için anma töreni düzenlendi

Merhum rektör Abamüslüm Güven için anma töreni düzenlendi

Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Güven, 4 yıl rektörlüğünü yaptığı Kars Kafkas Üniversitesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

 

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın da katıldığı anma töreninde Güven’in çalışma arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Prof. Dr. Nejdet Leloğlu Konferans Salonunda yapılan programda Güven’in hayatı anlatıldı, fotoğraflarına kırmızı karanfiller bırakıldı. Törende Güven’in Rektörlük dönemi süresince fotoğraflarının yer aldığı slâyt gösterisi yapıldı.
 
Törende konuşan Kafkas Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, “Abamüslüm Güven hocamız üniversitemizde en alt birimden en üst birime kadar görev yapmıştır. Saygın ve mütevazı kişiliği ile örnek olmuştur. Kendisini hep böyle hatırlayacağız, Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
 
Güven’in meslektaşlarından Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Leyla Vatansever, gözyaşları içinde yaptığı konuşmasında, Güven’in görev aşkı, kişilik yapısı ve Kars’a verdiği önemi anlattı. Vatansever, “Kendisiyle 1999 yılından bu yana çalışma şerefine nail oldum. Acı-tatlı pek çok anılarımız oldu. Onun için en önemli şey üniversitenin, fakültenin, bölümün işlerinin hakkıyla ve devlete destek olacak şekilde yürütülmesiydi. Yaşamında en üst mevkiye ulaştıktan sonra bile aşırılıktan ve abartıdan uzak bir yaşam sürmüştü. Kars’tan ayrılmasında en önemli etken ise tedavi sürecinin uzunluğu oldu. Bu nedenle çok sevdiği Kars’tan ve gözü gibi değer verdiği ve kuruluşundan beri bugüne kadar üzerine titrediği Kafkas Üniversitesi’nden hiç istememesine rağmen ayrılmak durumunda kaldı. Bu durum onun en büyük üzüntüsü oldu. 46 yıllık kısacık hayatının yarısını Kafkas Üniversitesine ve Kars’a adamıştır. Bizler Prof. Dr. Abamüslüm Güven hocamıza Allah’tan rahmet kederli ailesine, eşine ve çocuklarına, KAÜ camiasına, tüm Karslı ve Ardahanlılara başsağlığı diliyoruz. Ruhu şad olsun” şeklinde duygularını dile getirdi.
 
KAÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Otlu da, kendisiyle uzun yıllar birlikte çalıştığı Prof. Dr. Abamüslüm Güven’in ölümü nedeniyle büyük bir üzüntü duyduklarını ifade ederek, “1998 yılında Veteriner Fakültesinden birlikte mezun olduk. Birkaç yıl sonra da yolumuz Kars’ta kesişti. Öğretim üyesi olarak bir çok görevde yan yana bulunduk. O’nu yakından tanıyorum. Devlet ve milleti söz konusu olduğunda aşırı bir titizdi ve hassastı. Devletin malının bir kuruşunu yemez, yedirmez ve içirmezdi. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve üniversitemiz camiasına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.
(BA-BA-S) KARS (KHA) – BEDİR ALTUNOK
 


 

 

Önceki ve Sonraki Haberler