Mert'in İsmi Kars’ta Yaşatılacak

Mert'in İsmi Kars’ta Yaşatılacak

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 6 Mart günü kaçırıldıktan sonra öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın isminin Kars'ta bir sokağa veya caddeye verilmesi için hazırlık içinde olduklarını ve gerekli tespitlerin yapılmasından sonra konunun meclise taşınac

Mert'in İsmi Kars’ta Yaşatılacak

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 6 Mart günü kaçırıldıktan sonra öldürülen 9 yaşındaki Mert Aydın isminin Kars’ta bir sokağa veya caddeye verilmesi için hazırlık içinde olduklarını ve gerekli tespitlerin yapılmasından sonra konunun meclise taşınacağını söyledi.

Başkan Karaçanta, geçtiğimiz günlerde Kafkas Haber Ajansı başyazarı İsmail Akyıldırım’ın, “Mert Aydın İsmini Kars’ta Bir Sokağa Verelim” önerisine kayıtsız kalmadı. Konuyla ilgili çalışma yaptıklarını şu anda alt yapı içinde olduklarını belirten Karaçanta, gerekli tespitler yapıldıktan sonra konunun meclise taşınacağını ifade etti.

Karaçanta, Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Takdir edersiniz ki Mert olayı Kars’ın kanayan yarası oldu. Hakikaten Kars’ı yasa boğdu. Mert bizim evladımız. Sayın valimize, sayın emniyet müdürümüze değerli çalışmalarından dolayı sizlerin aracılığıyla teşekkürlerimi iletiyorum. Olayın failini çok kısa sürede aydınlattılar, bu da bizi hoşnut etti. Mert bizim evladımız, sahip çıkmalıyız, onunla ilgili çalışmalarımız var. Allah nasip ederse bir caddeye, bir sokağa, ya da bir çeşmeye ismini vermeyi düşünüyoruz. Yani Mert’i biz hep yaşatacağız. Mert olayı bir anda ülke gündemine oturdu. Kars’ta hiç görmediğimiz vahşi bir olaydı. Asla tasvip etmediğimiz bu olayı işleyen kişiye insan demeye utanıyorum. Biz Mert’i her zaman içimizde yaşatacağız, sahip çıkacağız çünkü o bizim çocuğumuz, unutmayacağız, unutturmayacağız.”

ÖNERİ, KAFKAS HABER AJANSI BAŞYAZARI İSMAİL AKYILDIRIM’DAN GELMİŞTİ

“MERT AYDIN İSMİNİ KARS’TA BİR SOKAĞA VERELİM”

Akyıldırım KHA’ya yaptığı açıklamasında şu görüşlerini aktarmıştı:

Kars tarihinde böylesi bir vahşeti yaşamadı. Göz yaşlarımız minik kardeşimiz Mert için sel olup aktı. Halen Mert için yüreğimizde acı, gönüllerimizde hüzün devam ediyor.  Madem ki Mert’i hepimiz kendi evladımız kadar çok sevdik. O güzel çocuk için sokaklara dökülüp adalet istedik. O halde yüreklerimizde ki yangını söndürmek adına, minik kardeşimiz Mertimizi yaşatmak adına, Kars halkına, yerel yöneticilerimize bir öneri sunuyorum. Gelin Mert AYDIN ismini Kars sokaklarından birine verelim. Veya bir park’ta o minik evladımızı ismiyle yaşatalım. Bu davranışımız ile hem canilere, hemde zihniyeti bozuk insanlara karşı Mertimizin ölümsüzlüğünü ilan etmiş olalım. Ve bu vesile ile Mert Aydın cinayet zanlısının kısa zaman da yakalanmasından dolayı da, başta sayın valim olmak üzere, il emniyet müdürümüze, polis teşkilatımıza, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.” kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler