MHP Adayları Akyaka’da

MHP Adayları Akyaka’da

MHP Kars eski İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Oktay Aktaş, “Ben sizlerin evladı olarak 10 Kars İl Başkanlığını yaptım.

 

Bugün burada 12 Haziran Türk tarihinin en kritik seçimine gitmekteyiz. Türk tarihi ve Türk milleti adına tarihin en kritik seçimlerine gidiyoruz. Sizlerden ricamız, “osu”, “şusu”, “busu” değil, milliyetçi hareket etrafında birleşmeliyiz. Biz kişilere özgü bu hareketin içerisine girmedik. Ama mukaddesler değerine inandığımız bu parti etrafında bütünleşelim. Onun için Türkiye’de dönen olayları Türk Milleti başına geçirilmek istenen çuvalları yırtacağız. Bu benim, Harun Yenice’nin, İrfan Topçu’nun ya da Ümit Yılmazel’in sorunu değildir. Bu Türk milletinin ve Türk devletinin meselesidir. Biz bu milletin ve bu devletin emrindeyiz. Bu ruha hepimiz, hepiniz yardımcı olmalıyız. Kıyıda, köşede, kenarda, komşumuz, akrabamız kim varsa küsmeden ve darılmadan, “o kimdir”, “bu kimdir” demeden birbirimizi sevmeliyiz. Bugün bu ülkede Sayın Başbakan diyor ki, “Çekil git” yarında bu ülkenin başbakanına birileri der ki, “Sen çekil git.” Biz de Sayın Başbakana diyoruz ki, “Sayın Başbakan bu ülkede anarşiyi durdur. Bu ülkede kardeşliği geliştir. Bu ülkede bölücülük yapma.” diyoruz. Ben her zaman sizlerin emrindeyim. Her zaman sizlerle beraberim. Bu ülkede doğduk bu ülkede büyüdük ve Akyakalı olarak da yaşamaktan gurur duyuyorum.” dedi.

 

ADAYLARA TAVSİYE

MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi MHP Kars Milletvekili Aday Adayı Settar Kaya, “Her seçim döneminde Akyaka’ya geliyoruz. Adaylarımıza tavsiyem moraliniz bozulduğunda heyecan yaşamak istiyorsanız Akyaka’yı ziyaret edin. Çünkü Akyaka insanı düşman zulmünü görmüş, “var yok” nedir yaşamış, “vatan nedir, göç nedir”, bunların hepsini bizzat yaşamıştır. Bu yüzden Akyakalıların MHP’ye karşı büyük bir muhabbetleri, sevgileri vardır. Bugün MHP’ye oy vermeniz için birçok sebep vardır. Hepimiz Kars’ımızın durumuna, ülkemizin durumuna, Akyaka’nın durumuna bizzat kendi ailemizin şahsi bütçemize, yaşantımıza, değerimize, geçmişimize ve bugünkü durumumuzu kıyaslayarak neden MHP’ye oy vermemiz gerektiğini çok iyi anlayabiliriz. Elinize bir fırsat düşmüştür. Türkiye çok zor günler geçiriyor. Türkiye için bu seçimde bir kırılma noktasıdır. Allah korusun, bir daha AKP Türkiye’de iktidar yakalarsa düşünemeyeceğimiz kadar Türkiye’yi büyük tehlikeler bekliyor. Bu nedenle MHP’nin bayrağı altında MHP’yi 12 Haziran’dan sonra iktidar yapmak için canla başla çalışalım.” diye konuştu.

 

SİZİ AKP’NİN BASKISI MI YILDIRACAK?

MHP Kars 3. sıra Milletvekili Adayı İrfan Topçu, “Ecdadının çizgisinden ayrılmayan insanlar; sizi Emevi’nin, Abbasi’nin baskısı yıldıramadı. AKP’nin baskısı mı yıldıracak? Kendi evlatlarına okyanuslardan üstün yelkeni olanlar Akyaka’nın trenini kesti. Sizi mi yıldıracak. Akyaka yılmaz. Akyakalı yıldırılmaz. Akyakalı gönlüne Trük milletini koyduğunda belki bu sahada olan insanlar daha hayatta bile değildi. Bütün bu yiğit insanların ataları bu savaşları yaptığında Recep Tayip Erdoğan da hayta değildi. Beli ki o tarihten bi haber o bu toprağın ne olduğunu bilmiyor. Ama sandıkta bilecektir. Oktay Bey Eski İl Başkanımız çok kıymetli destekleriyle bize göstermiş olduğu kardeşlik ve samimi tavrıyla bizi şımarttı.” şeklinde konuştu.

 

HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK

MHP Kars 2. sıra Milletvekili Adayı Harun Yenice, “Akyakalıyım, Arpaçaylıyım, Digorluyum, Sarıkamışlıyım fark etmez. Türk milletine sevdalı bir kardeşiniz olarak Türk milletine hizmet etmek için yollara çıktık. 8 buçuk yıllık iktidar sırasında Akyaka’ya, Kars’a bakın çevrenize bakın taş üstüne taş konuldu mu? Yağmur yağdı hangi köye gidebiliyorsunuz? Ama bugün geldiğimiz nokta, gece yağmur yağdığı için Esenyayla’ya gitmeye çalıştık. “Yol çamur gidilmez” denildi. Yapılan hizmetleri televizyona çıkıp gözümüzün içine baka baka kişi başına milli gelir 10 bin dolar oldu. Oldu ama Türkiye’nin 75 milyon insanının yüzde 5’nin oldu. Özellikle sosyal devlet ilkesini ihmal ederek, istismar ederek vatandaşımıza sözüm ona, sosyal devlet çatısı altında bir şeyler vermek düşüncesiyle kendi reklamlarını yapıyor. 4 tane ayakkabı dağıtan 3 çuval makarna dağıtan televizyonların karşısında boy boy kendini gösteriyor. Oysaki dinimiz böyle mi emrediyor. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

 

YAPTIRAN DA AKP YIKTIRAN DA AKP’DİR

Yenice konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siz 2007’de 2010’da yaptığınız bu direnişin devamını istiyoruz. Sizin gerçek sesiniz, gözünüz, kulağınız ve emrinizde bir mehter gibi çalışacağımıza söz veriyoruz. İktidar olanlar Kars’ın Sultan Alparslan’dan anısı olduğu halde tarihi misyonu tarihi dokusu olduğu halde ucubeyle ananlara mı oy vereceksiniz? Yaptıran da AKP yıktıran da AKP’dir. Yoksa sizi perişan eden size bu hayatı reva gören iktidara mı oy vereceksiniz? Türkiye’nin bölünmesine yol açan ve bugün geldiğimiz noktada Mehmetçiğine, güvenlik güçlerine kurşun atanlarla gidip kahve içiyor, çay içiyor. Sayın Cumhurbaşkanı çok güzel şeylerin olacağını söylüyor. Hepsi benim insanıma kurşun sıkarak federasyon baskısıyla sivil toplum direnişiyle sessiz direnişe Türk devletine zarar vermeye çalışıyor. Vatanın ne demek olduğunu, bayrağın ne demek olduğunu, özgürlüğün ne demek olduğunu bilen bir vatandaşın torunusunuz.

 

ERMENİ KARABAĞ’DAN ELİNİ ÇEKMELİDİR

Karabağ’daki işgali sorgulayan Hocalı Katliamını yapan Ermeni’ye biz, dostumuz demiyoruz. Doğu kapının kimlerin açmak istediğini kimlerin Ermenilerle işbirliği yaptığını biliyoruz. MHP’de bunlar olmayacaktır. MHP diyor ki, Doğukapıyı açalım bütün komşularımızla iyi geçinelim. Ancak Ermeni Karabağ’dan elini çekecektir. Ermeni diasporası Türk düşmanlığından vazgeçecektir. Aynı zamanda Kars antlaşmasını tanıyacaktır. Geçtiğimiz günlerde birisi bana kalkıp diyor ki, “Kars Ermenistan’ın başkenti olacaktır.” Siz bu zihniyette olana da el vereceksiniz. MHP olarak sizden talebimiz, sizi yok sayanları yok saymaya çalışın. Sizi ciddiye almayanlara 12 Haziran’da ders vermelisiniz. Akyaka Kars ekonomisine özellikle tarımsal açıdan destek veren bir ilçemizdir. 10 yıl öncesine baktığımız zaman Türkiye tarım alanında kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi. Ama bugün hayvanımız para etmiyor. Çiftçi buğdayını satamıyor. Çiftçi ürettiğini satamıyor. Çünkü buğdayı, baklagilleri ithal ediyoruz. Hak için, hakikat için ezanın dinmemesi için, bayrağın inmemesi için ize sahip olun. Bize destek olun.12 Haziran’da oylarınızla bize iktidar yolunu açın.”

 

BİZİM MUKADDES DEĞERLERİMİZ VARDIR

MHP Kars 1. sıra Milletvekili Adayı Ümit Yılmazel ise şunları söyledi:

“Bizim mukaddes değerlerimiz vardır. Allah’ın birliği, bayrağın tekliği, toprağın bütünlüğü bu mukaddes değerler uğruna birlikte yaşamayı gösteren bir hareketi temsil ediyoruz. Buna mecburuz. Avrupa Birliğinin (AB) Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) istemediği budur. Bizi bölmektir. Bizi parçalamaktır. Ama hevesleri kuraklarında kalacaktır. Çünkü bizim memleketimizin doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi her kesimden insanı buna karşı koyacaktır. Partiler hep layık, demokratik, sosyal hukuk devletinin varlığından bahseder. Ama baktığımız zaman hiçbirisi bu değerlere sahip değildir. Çünkü değerleri kavramak istemiyorlar. Bu değerler güzel değerlerdir. Eğer bu değerleri tanısaydı bu memlekette huzursuzluk olmazdı. Bu değerlerin temelini atan Mustafa Kemal’dir.

 

SOSYAL DEVLET DEDİLER, SOSYAL DEVLETİN YANINDAN GEÇMEDİLER

Demokratik dediğimiz zaman bize hep sahte demokrasi, sahte özgürlük, sahte bağımsızlık sahte insan haklarıyla yaklaşırlar. Onunla bizi aldatmaya çalışırlar. Sosyal devlet dediler, Sosyal devletin yanından geçmediler. Sosyal devleti hep yanlış değerlendirdiler hep yanlış algıladılar. Sosyal devlet Yüce dinimizin kurucusu Allah’ın Resulü Muhammed Mustafa (s.v.s) tarafından kurulmuş bir devlet biçimidir. Sosyal devlet acı doyuran, çıplağı giydiren yaşlıya sahip çıkan bir devlettir. Ama Türkiye’de sosyal devletten bahsetmek mümkün değildir. Bunu en çok tarif edenlerde Mustafa Kemal’den sonra başlayan istilalardır. Bu tamamen sosyal devlet olmaktan çıkartılar. Bu devleti şirkete çevirdiler. Hukuku katıl ettiler. Üssünün hukukunu inşa etmeye çalıştılar. Hukukun üstünlüğünü değil. Çünkü o kadar suça batmışlar ki gırtlaklarına kadar suçun içindedirler. Hukuku kendilerinin hukuku yapmak zorunda kaldılar. Yarın bu hukuk da onlardan hesap soracaktır. Bu da MHP’nin iktidarında olacaktır. Mustafa Kemal’in bir sözü vardır; “Üretim mutluluktur” diyor. Üretim mutluluktur ama üretim ne yazık ki Türkiye’de yok olmuştur. Bir tarihi kent olan Kars’ta üretimin ne halde olduğu bellidir. Üretimin yapılması için sulamanın olması lazımdır. Sulamadan sonra toprak analizinin yapılması lazımdır. Ona uygun biçimin üretilmesi lazımdır. Topraktan bol üretimi elde ettikten sonra süt üretimini artırmamız lazımdır.

 

BİZ SINIR KENTİYİZ

Doğuda süte beş kuruş teşvik veren hükümet Kars’ta da süte beş kuruş teşvik veriyor. Biz sınır kentiyiz. Bu tarihin güçlenmesi için sütün teşvikinin yapılması lazımdır. Sütün üretimi arttığı zaman hayvancılık artmayacak mı? İlk defa kurbanlık hayvan bu hükümet döneminde ithal edilmiştir. Onun için süt ve hayvancılık gelişmeden buradan kanunun kalkınması mümkün değildir. Onun için biz Kars’ın tüm dertlerini yakinen takip ediyoruz ve biliyoruz. Kars’ta üretimim artırmak zorundayız.   Çünkü insanımızı buraya bağlamak zorundayız. Yoksa insanımız birer birer buradan göçüp gider. Şehrimizin her tarafına baktığımız zaman Sarıkamış’ından, Digor’una Digor’undan Kağızman’ına hani derler ya İstanbul’un taşı toprağı altındır. Buralarının hepsinin taşı toprağı altındır. Yeter ki değerlendirelim. Onun için çalışmak lazım. Sahip çıkmak lazım. Siyasetçinin de görevi bu yolları açmaktır. Yetkilinin yakasına yapışacağız, yetkilinin kapısına dayanacağız. Sizler için varlığımızı yokluğumuzu ortaya koyup isteklerimizi alacağız.

 

YÜREĞİNİZİ ORTAYA KOYMANIZI İSTİYORUZ

Bizler yüreğimizi ortaya koyacağız. Sizlerin de yüreğini ortaya koymanızı istiyoruz. Oy insanın namusudur. Oy insanın şerefidir. İnsan şerefini, namusunu buna yakışır bir şekilde kullanmalıdır. Ben ille de bize oy verin demiyorum. Etrafa bakın Kars’ta öyle bir tablo çizmiş ki ortaya bizim partinin adayları hepsinden güzeldir. Hepsinden iyidir. Bundan endişeniz olmasın. Size bakarken hiçbir şekilde yüzümüz kızarmıyor. Utanmıyoruz. Biz çalmadık, çırpmadık. Bu arkadaşlardan bir tanesi bana çantacı diyor. Güzel, çantacı ne yapıyor, çantacı çantasına iki lokma ekmek koyuyor, gurbete gidiyor. Gurbette ya okuyor ya da çalışıp evine para gönderiyor. Peki ne oldu benim çantacılığım? Gittim gurbete okudum 32 yıllık doktorum. Geldim. Şerefimle, haysiyetimle, onurumla Türkiye’nin her köşesinde insanlara hizmet ettim. Ama hiç kimsenin cebine dalmadım. Bana çantacı diyen de benim gibi çantasını alıp gurbete gitti. Ne okuyabildi ne de çalışabildi. Bu iş böyle olmuyor dedi. Geriye durayım garibanları kandırayım. Geldi garibanları kandırdı 8 sene kocaman bavulları doldurdu Ankara’ya gitti. Sonra bavul boşaldı geriye geldi. Bavulunu doldurmak istiyor. O da diyor ki, Ümit Yılmazel Terekem’yi temsil edemez. Doğru diyor. Ben Terekeme’yi temsil etmiyorum. Ben Türkmen’i temsil ediyorum. Ben Kürd’ü, Azeri’yi, temsil ediyorum. Ben Ülkücüyüm hiçbir zaman böyle bir şeyin arkasına sığınacak kadar küçük bir insan değilim. Ben inandığımdan geri durmam.

 

SEÇİMLER ÇOK ÖNEMLİDİR

Ben bu siyaseti namuslu yapmak için yola çıktım. Arkadaşlarımın ve partimin de bu niyette olduğuna inanıyorum. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli çok namusludur. Çok dürüsttür. Bazılarımız çok sertleştiğini söylüyor. Bu Türk’ün tabiatı gereğidir. Devlet Bahçeli o kadar güzel işler yaptı ki ilk defa Türk siyasi hayatında zarar eden başbakan yardımcısı oldu. Cebinden harcayan başbakan yardımcısı oldu. Devlet Bahçeli bizim hareketimizde de herkesi kontrol altına aldı. Eğer Devlet Bahçeli burada onları yapmasaydı bu ülkeyi kan götürecekti. Seçimler çok önemlidir. Şu anda Kars’ta birinci parti olduğumuzu görüyorum. Ama seçim sandıkta kazanılır. Uyanık olun, şuurlu olun. Son dakikaya kadar dik durun. Son dakikaya kadar çabalayın. En güzel neticeyi alalım. Ülkemizin buna çok ihtiyacı vardır. MHP’nin buna çok ihtiyacı vardır.”

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler
Akyaka Haber