Mikro Kredi Kars’ta da Hayata Geçiyor

Mikro Kredi Kars’ta da Hayata Geçiyor

Kars Valisi Ahmet Kara, Kars'ta Özel İdarede Müdürlüğü'nün mikro kredi yönetmeliği hazırladığını ve bu mikro kredi yönetmeliğinin yakında uygulamaya geçirileceğini açıkladı.

 

Vali Kara, mikro kredinin neler getirdiğini yönünde şunları söyledi:

“İhtiyaç sahiplerine küçük çapta krediler verilecek. Örneğin; bir dikiş makinesinde dikiş dikmek isteyen bir kadına bir dikiş makinesi almak. Ya da evinde nakış yapmak isteyen ve ya başka bir şey yapmak isteyene o işin makinesini temin etmek veya halı dokumak isteyene halı tezgahı alıp evinde tamamen kendine verilecek. Diyelim ki biz ona 3 bin TL verdik, 100 TL ile bize 30 ayda ödemek suretiyle küçük çaplarda geriye ödeyecek. Faizsiz ve tamamen Özel İdarenin imkanlarıyla, Özel İdarenin bütçesinden ayırdığımız bir para. Biz bu parayı küçük esnaf diyebileceğimiz evinde üretim yapan hanımlara yönelik olacak.”

 

Güneydoğu’da bunun uygulamasının fazlaca yapıldığını artık Kars’ta da hayata geçirileceğini belirten Vali Kara, “Bunu Güneydoğu’da belli bir vakıf yapıyordu ve çok da başarılı oldu. Bizde Özel İdare olarak kendimiz yapmayı düşündük. Genel Sekreter vekilimiz yönetmeliğine hazırladı. Benimde onayıma sundu ve yönetmelik yürürlüğe girdi. Yakında biz küçük çapta 1000 TL’den 5 bin TL’ye kadar küçük çapta krediler vereceğiz. Ama onun dışında Vakıf olarak biz destekliyoruz. Vakıf proje yapmak suretiyle Vakıf Genel Müdürlüğüne gönderiyor Genel Müdürlüğün onayından sonra biz burada projeleri uyguluyoruz.” diye konuştu.

 

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler