Minik Esra Bakın Nerede Uyumuş!

Minik Esra Bakın Nerede Uyumuş!

Kars’ın Kağızman İlçesine bağlı Yukarı Karagüney Köyü yaylasında geçen perşembe günü kaybolan ve 2.5 gün sonra jandarma komandoları tarafından bulunan işitme ve konuşma engelli 7 yaşındaki Esra Nur Bozyel’in, bir türbenin üzerinde uyuduğu öğrenildi.

Çocuğun Annesi Filiz Bozyel Kağızman “Bir Rehabilitasyon Merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada  “Esra Nur Bozyel, 11 Haziran günü saat 06.00 sıralarında yayladaki çadırlarından  oynamak için dışarı çıktı. Bizlerde yakınlarda oynuyordur diyerek bakmadık fakat öğleden sonra aradık taradık bulamadık hemen muhtara haber verdik. Muhtarda yüzde 70 işitme engelli Esra Nur Bozyel’in. Kızımın kaybolduğunun ortaya çıkması üzerine önce jandarmaya haber verdik. Bizimle beraberde köylüler arama çalışması başlattı. Bir gün sonrada arama çalışmalarına Kars AFAD, UMKE, 150 Jandarma Komando ile asker katıldı.” Dedi.

Rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Karataş de, “Esra Nur Bozyel bizim öğrencimizdir, kayboluşunu bize bildirdiler biz hemen yola çıktık. 4 saat gibi bir mesafe katlederek yaylaya ulaştık. O akşam hep beraber aramaya başladık, ertesi gün Kars AFAD, UMKE,’den 150’ye yakın jandarma komandoların katıldığı arama ve taramada çobanlar çocuğu bir türbe üzerinde uyurken ve bitkin bir vaziyette bulmuşlar. Jandarmaya teslim ettiklerinde Asker arkadaşların O sevinçli, bakışları bizleri sevindirdi, İlk önce orada bulunan sağlık ekipleri müdahale etti daha sonra Kars Devlet hastanesine sevk ettiler,Biz iki gün boyunca yalız bırakmayan başta Sayın Kars Milletvekillerimize,özellikle bizlerle beraber aramaya katılan  Digor Kaymakamımıza,çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler