Miniklerden Soma’ya destek!

Miniklerden Soma’ya destek!

Kars'ın Susuz ilçesinde faaliyet gösteren 75.Yıl İncesu İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) okuyan öğrencilerden maden faciasının yaşandığı Soma'ya destek kampanyası başlatıldı.

Miniklerden Soma’ya destek!

Kars’ın Susuz ilçesinde faaliyet gösteren 75.Yıl İncesu İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO)  okuyan öğrencilerden maden faciasının yaşandığı Soma’ya destek kampanyası başlatıldı.

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği facianın ardından 75.Yıl İMKB YBO öğrencileri tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Türkiye’yi yasa boğan kazada hayatını kaybeden ve yaralanan işçilerin aileleri için başlatılan bu yardım kampanyasında toplanan bağışlar okul kumbaralarında biriktirilip madencilerin aileleri ve çocuklarına ulaştırılacak. Kampanyaya tüm öğrenciler harçlıkları ile katkıda bulundu.

8.Sınıf öğrencisi Badi Sefa Ayvazoğlu, “Soma’da canlarımız maden ocağında kara toprakta can verdi. Yüreğimiz yanıyor. Pansiyonumuz da yemeklerimizi yerken Soma’da aileler evlat acısıyla kıvranıyor. Aslında o ailelerin çığlığı hepimizi yakıyor.Arkadaşlarımızla böyle bir kampanya düzenlemeye karar verdik.Kampanyaya destek veren öğretmen ve öğrenci arkadaşlarıma duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim.”dedi.Toplanan paralar Okul müdürü Gülhan Bulut tarafından ilçe milli eğitim müdürlüğüne Soma’lı madenci ailelere ulaştırılması için teslim edildi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler