Müdür Lazoğlu aşı takvimini açıkladı!

Müdür Lazoğlu aşı takvimini açıkladı!

Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, bugün itibariyle 45 yaş ve üzeri vatandaşların aşı olabileceğini açıkladı.

Volkan KARABAĞ

Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, Covid-19 salgını ile mücadelede en önemli silahın aşılama olduğunu ve bu aşılama programının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak grupların belirlendiğini ve bu gruplar doğrultusunda aşı takvimi oluşturulduğunu kaydeden Lazoğlu, “Kademeli olarak ilerleyen aşı takvimi ile amaç en yakın zamanda tüm halkın aşılanması tamamlanarak toplumsal bağışıklanma ile daha az risk altında bir yaşam oluşturmaktır.” dedi.

Lazoğlu, bugün itibariyle 45 yaş ve üzeri vatandaşların aşı olabileceğini, 40 yaş ve üzeri vatandaşların ise 14 Haziran tarihinden itibaren aşı olabileceğini vurgulayarak, “Şu an aşı takviminde sırası gelen meslek grupları ve risk grubunda yer alan vatandaşlarımız, kronik hastalar, sırası gelen yaş guruplarının aşılamasına geçiş yapmış bulunuyoruz. Aşı sırası gelen vatandaşlarımız MHRS mobil uygulamasından, e-Nabız uygulamasından veya 182 MHRS hattından randevu alarak Merkez ve ilçe devlet hastanelerinde, Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesinde, Toplum Sağlığı Merkezlerinde, İlçe Sağlık Müdürlüklerinde, aile hekimlerinde aşılarını olabilirler. Vatandaşlarımızın aşılamalarının hızlı ve kısa sürede tamamlanması için mesai saatleri sonrası ve hafta sonları Devlet hastanelerinde aşılama hizmeti kesintisiz devam etmektedir. COVİD-19 hastalığı ile savaşımızda aşılama devam ederken rehavete kapılmadan en başından beri sürekli hatırlattığımız maske, mesafe ve hijyen kuralı unutulmamalıdır.” ifadesini kullandı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler