Müdürler hibe yatırımları ile ilgili olarak bilgilendirildi

Müdürler hibe yatırımları ile ilgili olarak bilgilendirildi

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bakanlık tarafından hayata geçirilen arıcılık, ipekböcekçiliği, kaz ve hindi yetiştiriciliği yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında ilgili il ve ilçe müdürlerini bilgilendirdi.

Tacettin DURMUŞ 

Bilgilendirme toplantısında, Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Destekleri Hibe Programı 2020/24 ve 2020/25 Nolu Tebliğlere İlişkin Uygulama ve Satın Alma Rehberleri ile Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz Ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine Tebliği (Tebliğ No: 2020/36) İlişkin Uygulama Esasları Hakkında bilgilendirme yapıldığı belirtildi.
Toplantıda; Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri Hibe Programı (%50) ile Arıcılık (%50) Kaz (%75) Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine Programı Müracaat şartları ile değerlendirme kriterleri hakkında detaylı bilgi verildi.
Kars Tarım İl Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, İl Müdürü İbrahim Altıntaş, müdür yardımcısı, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve ilçe müdürlüğünden teknik elemanlar katıldı. Arıcılık, ipek böcekçiliği, kaz ve hindi yetiştiriciliği yatırımlarının desteklenmesine ilişkin uygulama esasları tebliği resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtilerek, söz konusu desteklerin önemine değinildi.
Öte yandan Kars Tarım Orman İl Müdürlüğü, söz konusu tebliğ kapsamında arıcılık projelerine yüzde 50, kaz ve hindi yetiştiriciliği projelerine yüzde 75 hibe desteği verileceğini duyurdu.
Yapılan açıklamada; arıcılık desteklemeleri çerçevesinde arı sütü, polen, propolis gibi arı ürünü üretmek isteyen üreticilere yüzde 50 hibe desteği verileceği belirtildi.
04 Ocak’ta başlayan başvuru tarihinin 22 Ocak 2021 tarihinde sona ereceği de belirtilen açıklamada; “Damızlık ve Ticari Kaz ile Ticari Hindi Yetiştiriciliği Desteklemeleri çerçevesinde ise 1.000 adet kapasiteli damızlık kaz, 500 adet kapasiteli ticari kaz veya 1.000 adet kapasiteli ticari hindi işletmesi yatırımlarına yüzde 75 hibe desteği verilecek. Hibe desteği damızlık kaz işletmelerinde yeni kümes ve kuluçkahane inşaatı, makine, alet ve ekipman alımı için, ticari kaz ve hindi işletmelerinde ise yeni kümes yapımı, makine, alet ve ekipman alımı için uygulanacak.”denildi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler