Muhtar Vatandaşın Sesi Oldu!

Muhtar Vatandaşın Sesi Oldu!

​Kars Merkez Tekneli Köyü Muhtarı Mehmet Şan, Aras EDAŞ’a borcu olmayan 35 kişiyle birlikte köyün elektriğinin kesilmesine tepki gösterdi.

Muhtar Şan, “Ben bir hafta önce şahıs olarak Aras EDAŞ il müdürünün yanına gittim. Köyümün listesi de bende idi. Köyümde kimin borcunun olup olmadığını tespit ettik ve ardından borcu az olan köylülerimizden bir kısmı EDAŞ’a gitti ve borçlarını ödedi. Ben il müdürüne ‘sayın müdürüm Kars Merkeze bağlı 72 köy var sadece merkez tekneli köyünün borcunu mu kesiyorsunuz. Madem öyle ise gelin bende size yardımcı olayım köyümde kimin borcu var ise evinin önündeki elektrik direğinden keselim’ dedim. Şuanda 35 kişinin borcu olmadığı halde neden elektriğini kesiyorsunuz? Caminin elektriği hiç kesilir mi? Böyle bir şey var mı? Hangi cesaretle köyün elektriğini kesiyorsunuz? Sebep ne? 72 köy Kars’a bağlı, bu 72 köyün içerisinde bir merkez Tekneli köyünün elektriği mi yok? Bir tek bizim borcumuz mu var? Evet kabul ediyoruz borcu. 15, 16, 10 bin TL olan da var. Bugüne kadar kimse kesmedi sen neden gelip kesiyorsun?” diye dert yandı.

Mehmet Şan, daha sonra şunları söyledi:

“Birde kesimi yaparken sessiz sedasız yapıp gidiyorlar. Ben onlara dünde söyledim bugünde söylüyorum; köyümde kimin borcu varsa onun elektriğini kesin. Ama yapmadılar, şuanda elektrik ekipleri yine köye gitmiş ve dedim ‘kardeşim kesmen gereken evlerin elektriğini kes, köylü konuşursa karşısında beni bulur’ dedim ve buna rağmen köyün elektriğini kestiler ve akşam saatlerinde elektriğimizi açtılar. O da Sayın Milletvekilimiz Ayhan Bilgen yardımcı oldu ve avukat Kahraman Özçağın yardımcı oldular ve elektrik kurumunda görevli bir arkadaş bize yardımcı oldular, elektriğimiz açıldı. Tabiî ki tartışmalar yaşandıktan sonra elektriğimiz açıldı. Köyüm 66 hanedir 31 hanenin borcu bulunmaktadır. 3,2,5 ve 7 bin TL borçlar var bunları ödeyenin ne suçu var? Neden Ramazanlık günü camide bile elektrik yok? Eğer böyle bir kanun var ise biz Cumhurbaşkanına çıkarız ve bu duruma çözüm buluruz ama böyle bir kanun mu var, siz bize zulüm ediyorsunuz?”

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler