Mustafa Aras basın açıklaması yaptı.

Mustafa Aras basın açıklaması yaptı.

CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras da İl Başkanı sıfatıyla ilk basın açıklamasını bugün yaptı.

CHP Genel Sekreter Bihlun Tamayulgil imzasıyla CHP İl Başkanlığına gönderildi. CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras da İl Başkanı sıfatıyla ilk basın açıklamasını bugün yaptı.
 
Aras, “21 Ocak tarihinde partimizin Merkez Yönetim Kurulu’nun kararı ile Kars İl Başkanlığı görevine atandım. Öncelikli olarak beni bu göreve laik gören Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Merkez Yönetim Kurulu Üyelerine saygılarımı sunuyorum.” dedi.
 
Aras daha sonra şunları söyledi:
“8 yıldır ülkemizi yönete AKP hükümeti yaptığı icraatlarla halkımızın gün geçtikçe daha fazla yoksullaşmasına neden olmaktadır. Halkımızın gerçek gündemini oluşturan işsizlik, yoksulluk gibi çok önemli sorunları görmemezlikten gelen AKP hükümeti, halkımızın pek de önemsemediği konularla gündem oluşturmaktadır. Ülke genelinde görülen sıkıntılarla beraber, Kars halkı gerek coğrafi gerekse ekonomik olarak daha fazla sorun yaşamaktadır. CHP Kars İl örgütü olarak ülkenin içinde bulunduğu sıkıntının kaynağı olan AKP iktidarına karşı mücadele etmek için tüm hemşehrilerimizi CHP çatısı altında ülkeyi, AKP iktidarından biran evvel kurtarmak için birleşmeye çalışıyoruz.
 
Haziran 2011 genel seçimleri ülkemiz için çok önemli bir fırsattır. Toplumun tüm kesimlerinin mutsuz ve umutsuz olduğu bir dönemde CHP Genel Başkanlığına seçilen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu özellikle referandum döneminde gösterdiği performans ve söylemleri ile topluma umut olmuştur. Toplumun gösterdiği bu sevgi dolu umut, partimizi iktidara taşıyacak ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdroğlu’nu da Başbakan yapacaktır. Bu umuda herkesi CHP ye üye olarak katkı vermeye ve biz CHP örgütleri ile birlikte çalışarak Türkiye’nin kaderini değiştirmeye davet ediyoruz.
 
Yeni kurultaydan partimiz birlik ve beraberlik içinde çıkmıştır. Türkiye’nin tamamını kapsayan bir kadro oluşturuldu. Türkiye’yi yönetecek iktidara koşan dinamik bir kadro seçilmiştir.
 
Bundan sonra CHP’nin en sade üyesinden en üstte Genel Başkanımıza kadar herkes iktidar yürüyüşüne hazırdır. Biz de Kars CHP il örgütü olarak bu yürüyüşü bugün burada başlatıyoruz. Bu iktidar yürüyüşüne herkesi davet ediyorum. Partimizin kapısını daha önce olduğu gibi vatandaşlarımıza açıyoruz. Gelin CHP ye katılın, katılın ki bu iktidarın zulmünden kurtulalım. El ele verelim, birlikte olalım, ezilmeyelim. Bu sömürü düzenini bitirelim. Halk iktidarını hep beraber kuralım.
 
AKP iktidarında çiftçimiz perişan, emeklimiz icraya düşmüş ve memurumuz zor durumdadır. Esnafımız siftah yapamadan dükkan kapatıyor, iş adamlarımız iflas etmiş, gençlerimiz işsiz bırakılmıştır. Önümüzde iyi bir fırsat var. Haziran ayında yapılacak genel seçimde yandaş zengin, yandaş medya üreten, çiftçiyi, emekliyi, memuru, esnafı ezen, gençleri yerlerde sürükleyen, fakir fukarayı kendisine bağımlı tutmak için muhtaç eden işsizlik ordusu yaratan AKP iktidarına son verme zamanı gelmiştir. Fırsatı iyi değerlendirelim, bu iktidardan hep beraber kurtulalım. Gelin halkın iktidarını kuralım, korku imparatorluğuna son verelim.
 
Değişim ve yenileşme içerisinde CHP olarak geçmişte olduğundan daha fazla çalışıp; tüm devrimci, demokrat, sosyal demokrat ve partimizin bu güne kadar Kars’ta il, ilçe ve tüm kademelerinde görev alan parti emekçilerini ve partimize gönül veren Kars halkını partimize davet ediyorum. Kadın Kollarımızla, Gençlik Kollarımızla ve tüm örgütümüzle birlikte el ele, kol kola, omuz omuza başlatmış olduğumuz bu “İktidar Yürüyüşü”ne tüm Kars halkının destek vereceği olan inancımızı bir kez daha yineliyor, herkesi CHP saflarında mücadeleye davet ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
(UA-BA-S) KARS (KHA) – UĞUR AYDIN

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler