Mustafa Aras: Kars Değişecek ve Dönüşecek!

Mustafa Aras: Kars Değişecek ve Dönüşecek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Mustafa Aras, Kars'ta değişim ve dönüşümün CHP ile gerçekleşeceğini ileri sürdü.

Mustafa Aras: Kars Değişecek ve Dönüşecek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Mustafa Aras, Kars'ta değişim ve dönüşümün CHP ile gerçekleşeceğini ileri sürdü.

30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçim öncesi konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Mustafa Aras, açıklamasında; AK Parti'nin 11 yıldan bu yana Kars'a gözle görünür bir hizmet yapmadığı için kentte gelişme ve büyümeyi bir türlü yakalayamadığını da ileri sürdü.

CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras ayrıca AK Parti'nin Kars'ta yapılan tadilatları bile halka proje olarak gösterdiğini de iddia etti. Aras, "Kars'ta 30 Mart yerel seçimleri için adayımızı belirlerken adeta bir demokrasi örneği teşkil ettik. Diğer partiler adaylarını kendileri seçerken biz partimize üye kişilerle birlikte yaptığımız temayül yoklaması ile seçtik. AKP de temayül yoklaması yaptı ama onlar sonuçları gizli tuttu, biz ise halkın önünde sonuçları açıkladık. 2011 genel seçimlerinde Kars'ta 16 bin oy almıştık. Bölgeye 2011 oyumuzu 24.bine çıkardık. 2 bin oyla Milletvekili seçimlerini kaybettik. CHP 'nin en çok aldığı yer Kars'tır. Bu seçimlerde ise şöyle bir avantajımız var; Biz adayımızı atama ile belirlemedik. Parti içi demokrasi ile belirledik ve ben eminim ki vatandaşımızda bu durumu saygı ile karşılayacaklar bu nedenle de yanımızda olacaklardır." şeklinde konuştu.

Mustafa Aras, ''Geçmişe baktığımız zaman mevcut yönetimin başa geçmesinden bu yana yapılan herhangi bir proje yok. 30-40 yıl önce düşünülen projeyi sahiplenerek 'hepsi bizim projemiz' diyorlar. Bu belediye Kars'taki 30 bin kapasiteli bir ekmek fırınını, 3 bine düşürdü ve bunla da güzel bir projeymiş gibi övünüyor. İşte şu parkı yaptık, şu bahçeyi yaptık. Park ve bahçe her belediyenin yaptığı işlerdir. Önemli olan Kars'ı ülke ekonomisinde önemli bir pay sahibi yapmaktır. İşte bizim ilk hedeflerimizden biri de budur. Geçmişte Kars'ta yerel yönetimin başında olan ve şu anda bizim adayımız Naif Alibeyoğlu ile her sokağa çıktığınızda her alanda bir festival, her yerde bir etkinlik vardı. İnsanlar iç içe hep birlikte kültürel faaliyetleri yaşıyor ve dünya ve Türkiye ile paylaşıyordu. Ancak şuanda iktidar partisi 5 yılda bu alanda Kars'ta hiçbir şey yapmadı. Ayrıca iki tane de milletvekilleri var. Asfalt döktükleri beş cadde var. Sürekli dile getiriyorlar. Tadilat yapıyorlar. Onu bile yeni bir projeymiş gibi halkın önüne koyuyorlar. Biz terminal binası yapıyorduk. Bunlar yönetimi alır almaz bu projeyi durdurdular.''

Mustafa Aras: ''Tabii ki de var. Belediye Başkan Adayımızla birlikte bir kitapçık hazırlıyoruz. Bu kitapçıkla beraber Kars'taki kadın ve çocukların önünü açacağız. Kars hiç bir sosyal yönü olmayan bir şehirdir. Yani akşam saat 4'te her kesin evine çekildiği bir şehir. Bu yüzden bir belediye başkanı halka o saatten sonra da gerçekleştirebileceği projelere imza atmalı. Bundan 5 yıl önce öğrenciler buz pateni yapıyordu. O da bitti. Mevcut belediye başkanının 5 yılda yaptığı tek şey bizim yaptıklarımıza tamirat-tadilat yaparak onları kendi projesi gibi anlatmak. Belediye başkanı en ağır yönü Kars'ta sosyal yönü çok ağır ve bilgi bakımından güçlü olmalı düşünün bütün illerden bir gün onca insan karsı ziyarete gelmiş. İnşallah 30 Mart yerel seçimlerini kazanıp bu duruma son vereceğiz.''

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler