Öğrenci Koçluğu Projesi

Öğrenci Koçluğu Projesi

Projenin etkinliği için öğrenciler gruplar halinde ayrılırken dönem sonuna kadar bir öğretmen 4 ile 5 öğrenciden sorumlu olacak.

Öğrenci Koçluğu Projesi

Kars Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulunda 2015 yılında yeni bir proje daha faaliyete geçti. 8. sınıfta öğrenim gören toplam 110 öğrencimize yönelik uygulamaya konan “Öğrenci Koçluğu Projesi” ile okulda görev yapan öğretmenler tarafından öğrencilerin yaşayabileceği tüm sorunların çözümünde aktif rol alınacak.

Projenin etkinliği için öğrenciler gruplar halinde ayrılırken dönem sonuna kadar bir öğretmen 4 ile 5 öğrenciden sorumlu olacak. Akademik eğitimlerinin yanı sıra öğrenciler ailevi ve özel sorunlarını da kendinden sorumlu olan öğretmeni ile paylaşarak destek alabilecek. Öğrenciler, koçluklarını yapan öğretmenlerine günün her saatinde ulaşabileceği projede her öğrenicimizin kendini özel ve değerli hissetmesi sağlanacak. Öğrencilerin ders ve etüt saatleri dışında daha düzenli ve verimli çalışmaları, yaklaşan ara tatili daha verimli geçirmeleri, özel problemlerinin çözümü ile ikinci dönem içerisinde yapılacak olan TEOG sınavına hazırlık sürecinde öğrencilere moral, motivasyon ve psikolojik yönden destek verilecek.

Hayata geçirilen örnek proje hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem; öğrencilerin kendilerini tanımaları, güçlü yanlarını ve yeteneklerini keşfetmeleri, hedef koymaları ve mevcut potansiyelini daha iyi ve verimli kullanabilmelerine yönelik olarak gerçekleştirilen projeyle kalite grafiğinin ilçemizde daha üst seviyelere çekileceğini belirtti.

Özellikle yatılı okuyan öğrencilerin ilerleyen hayatlarında onlara yol haritası olacak eylem planı yapmalarına destek verecek olan öğretmenlere de bu konuda büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Kaymakam Erdem; yatılı okuyan öğrencilerin kendi çocukları gibi olduğunu ve ailelerin onları kendilerine emanet ettiklerini, yatılı okulda okuyan öğrencilerimize yönelik bir proje olmasından dolayı da ayrı bir memnuniyet duyduğunu, 2. dönemin başlamasıyla pilot olarak uygulanan projelerden verim alınanların ilçe genelindeki tüm okullarda faaliyete geçirileceğini belirterek emeği geçenleri çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler