Öğrencilere, Kazım Karabekir Paşa anlatıldı

Öğrencilere, Kazım Karabekir Paşa anlatıldı

Doğu Cephesi Komutanı, Kars'ın Kurtarıcısı Kazım Karabekir Paşa'nın, ölümünün 67. yıl dönümünde Kars'ta düzenlenen anma törenlerinde öğrencilere Kazım Karabekir Paşa'nın hayatı ve askeri yönü anlatıldı.

Öğrencilere, Kazım Karabekir Paşa anlatıldı

Doğu Cephesi Komutanı, Kars’ın Kurtarıcısı Kazım Karabekir Paşa’nın, ölümünün 67. yıl dönümünde Kars’ta düzenlenen anma törenlerinde öğrencilere Kazım Karabekir Paşa’nın hayatı ve askeri yönü anlatıldı.

Anma törenine bayrak ve flama ile katılan Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya gelen Vali Özdemir, Tugay Komutanı Kalay ve Belediye Başkanı Karaçanta öğrencilerle sohbet ettikten sonra GAR binası önündeki Karabekir paşanın anıtı önünde hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Fotoğraf çekiminin ardından Vali Günay Özdemir, “Özdemir Kazım Karabekir Paşamız gerçekten Osmanlı tarihinde ve Türk tarihinde önemli bir paşa ve değişik cephelerde görev yapmış ciddi başarılar elde etmiştir. Son olarak da yine Kafkas bölgesinde önemli zaferler kazanmış ve Kars’ta da önemli zaferler kazandıktan sonra da Kars antlaşmasıyla bölgemizde Türkiye Cumhuriyetinin ilk antlaşmasını yapmış ve bölgede doğu sınırını belirlemiştir. Kazım Karabekir paşamızın bu komisyonu bu antlaşmayı yapan ekibin başındadır. Onun için Kars halkı yıllardır bu şekilde paşasına vefa gösteririler ve ölüm yıl dönümünde paşasını vefa duygusu içerisinde anmıştır. Yine sokaklarına, caddelerine, okullarına ismini vererek hem Sarıkamış’ta hem de Kars merkezde Kazım Karabekir paşamıza bu şekilde vefa duygusunu gösteriyorlar. Bende Kars valisi olarak böyle bir vefa duygusu içerisinde halkımızla beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Kars halkında bundan dolayı teşekkür ediyorum:” dedi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da, “Hepimizce bilindiği üzere Kazım Karabekir Paşa Kars’la bütünleşmiş. Bugünkü Kars’ın var oluşunda çok değerli bir komutanımızdır. Bugünde ölümünün anma yıl dönümü nedeniyle burada bulunmaktayız. Her yıl rutin olarak düzenlenen anma töreni yapılmaktadır. Bundan da Kars halkı olarak bizler gurur duymaktayız. Kars Belediye Başkanı olarak kendisine ALLAH’tan rahmet Büyük Türk Milletine de başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler