Okullarda Kayıt Heyecanı

Okullarda Kayıt Heyecanı

Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, özel okullara geçişlerde kayıt döneminin dün (10 Ağustos) itibariyle başladığını söyleyerek başvuruların 2 Eylül’e kadar yapılacağını belirti.

Altun, “Kayıt dönemleri tabiî ki temel eğitimde 1 Temmuz  itibarıyla başladı. Liselerde ise 14 Ağustos itibarıyla yerleştirme sonuçları belli olacak. Ona göre öğrencilerimiz kayıtlarını yapacaklar. Özel okullara geçişlerde ise özel okullara kayıt yapan öğrencilerimiz desteklerden yararlanmak için dün itibarıyla başvuruları başladı. Başvurular 2 Eylül’e kadar devam edecek ve başvurular için öğrenciler wep sitesine giriyorlar, desteklerden yararlanmak istediklerini bildiriyorlar. Tabi bakanlığımız tarafından belirlenen kriterleri var bu kriterler doğrultusunda kimlere çıkar kimlere çıkmaz artık o zaman belli olacak.” dedi.

Temel lise ve özel okul sayılarıyla ilgili bilgi veren Altun, “İlimizde ilkokulda, ortaokulda, anaokulunda bunların hepsine biz temel eğitim diyoruz. Temel eğitimde 3 özel okulumuz var. Hepsinin hem anaokulu var hem ilkokulu var hem de ortaokulu var. Lise kısmında ise geçen yıldan bir temel lisemiz var. Bugün itibarıyla bir temel orta okulumuz açıldı. Ve bunlar bakanlığımız tarafından açılıyor. Bir temel lise dönüşümümüz gerçekleşti. Bir de özel bir lisemiz var.” diye konuştu.

Altun, öğretmen atamalarıyla ilgili de, “Öğretmen atamaları henüz belli olmadı. Bakanlık öğretmen alımına karar verir, ondan sonra bize bildirir. Bizde ihtiyaca göre bakanlığımıza bildiriyoruz ve ihtiyacımıza göre de bakanlık bize öğretmen ataması yapmaktadır. Şuan giden öğretmen sayımız beli olmadığı için ihtiyaç sayımızda belli olmamakta. Çünkü yaz mevsiminde çok sayıda öğretmenimiz tayin olup gitti ve takvim belirlendiği zaman kaç ihtiyacımız var onu görmekteyiz. Kadromuz 4 bin 600 civarında öğretmendir. Yani Kars il genelinde olması gereken öğretmen sayımız 4 bin 600 dür. Tabi bu sayıdan yaz boyunca iller arası giden özür gurubundan giden ve tayin alıp gidenler olmakta. Yeni atanacak olanlar ise takvim belirlendiği zaman bizim kaç öğretmen ihtiyacımız var, zaten sisteme girişini yapacağız.”

Okul inşaatlarına da değinen Altun, “Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda Cuma günü itibarıyla inşaatlarımız ile ilgili çalışmalarımızın dökümünü hem kurumumuzdan hem de il özel idaresinden temin ederek çalışmaları gözden geçirdik. Şuan itibarıyla geçen yıldan kalan bir tek inşaatımız var; Selim ilçesi 16 derslikli Anadolu lisemizin henüz ihalesini yapmadık. Birde Arpaçay ilçesi imam hatip ortaokulu binalarının yapım ihalesi Çarşamba günü il özel idaresi tarafından ihale edilecek. Geri kalan ihalelerimizin tamamı yapılmış olup yapım işleri devam etmekte. Bu yapılanların bu yıl yüzde 60 veya yüzde 70 oranında tamamlanacak ve bizlere teslim edilmek üzere çalışmalar tamamlanacak. Teslim tarihlerine baktığımızda tabi inşaatlar yapılırken belli bir süre veriliyor ve şuan yapımı devam eden inşaatlarımızın birçoğu eğitim öğretimin birinci döneminin ortasında teslim edilecek. Ama hali hazırda devam eden 12 temel eğitim, 7 tane orta öğretim 2 tanede ihaleye çıkacak toplamda 21 tane inşaatımızdan 19 tanesinin inşaatı devam ediyor. İki tanesinin de ihalesi Çarşamba günü yapılacak. Bu işlerimiz geçen yıldan kalanlar bu yıl ise bizim Kars genelinde 8 tane işimiz var. Bunların da alt yapısını hazırlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler