Ölçü ve Ölçü Aletleri Beyannamelerinizi Verin!

Ölçü ve Ölçü Aletleri Beyannamelerinizi Verin!

Kars Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, yeni yıl ile birlikte ölçü ve ölçü aletleri beyannameleri hakkında esnafa uyarılarda bulundu.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Esnafa, 3516 sayılı ölçüler ve ayar kanununu hatırlatan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, esnafın yapılacak olan denetimlerde mağdur olmamaları teminen; kullanmış oldukları ölçü ve tartı aletlerinden, damgalanmamış 2 (iki) yıllık damga süresi geçmiş, damgaları iptal edilmiş, kopmuş, bozulmuş ölçü ve tartı aletlerinin kullanılması, alım ve satım yerlerinde bulundurulmasının suç teşkil ettiğini duyurdu.

Müdürlükten yapılan uyarıcı açıklamada: “Elinde bu tip ölçü ve tartı aleti bulunduranların damgalarını yaptırmak için beyannamelerini 2.000 Kg üstünde bulunan terazi ve basküller, II. Sınıf hassas teraziler, taksimetreler ile akaryakıt ve LPG sayaçları hariç olmak üzere bağlı bulundukları Belediyelere,

2.000 Kg üstünde bulunan terazi ve basküller, II. Sınıf hassas teraziler, taksimetreler ile akaryakıt ve LPG sayaçları için beyannamelerini 28 Şubat 2017 tarihi mesai bitimine kadar Kars Bilim, Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir.

Beyanname vermeyenler hakkında 3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanununun 15. Maddesi’nin ilgili fıkraları doğrultusunda İdari Para Cezası uygulanacaktır.”denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler