Ölçü ve Ölçü Aletleri Periyodik muayenesinde son gün 28 Şubat

Ölçü ve Ölçü Aletleri Periyodik muayenesinde son gün 28 Şubat

Kars Valiliği, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle:

1- 3516 SAYILI ÖLÇÜLER VE AYAR KANUNUNA GÖRE:

Esnafın yapılacak olan denetimlerde mağdur olmamaları önem arz etmekte olup; 3516 Ölçüler ve Ayar Kanunun 9.Maddesinin (b) fıkrası gereğince Ölçü ve Ölçü Aletleri Periyodik muayeneye tabi tutulmaktadır. Eczane ve Kuyumcu esnaflarımızda kullanılan hassas tartı aletleri, marketler de kullanılan barkot verebilen Elektronik terazi ile başka Elektronik cihazlar ile birlikte çalışma özelliğine sahip teraziler, Tartım işlerinde kullanılan vasıta Baskülleri, Akaryakıt istasyonlarındaki Akaryakıt ve LPG Sayaçları ile Ticari Taksilerde kullanılan Taksimetrelerin 2 yılda bir yapılan periyodik muayeneleri için 28 Şubat 2019 tarihi mesai bitimine kadar beyanname verilmesi gerekmektedir.
2.000 Kg üstünde bulunan Terazi ve Basküller ile Akaryakıt ve LPG sayaçlarını bağlı bulundukları il müdürlüklerine; Otomatik tartı aletleri tartım kapasitesi 2000 kg kadar (2000 kg dahil) okuma çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlar ile bağlantılı çalışabilme özelliğine sahip 3’ncü ve 4’ncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, 1’nci ve 2’nci sınıf otomatik olmayan tartı aletleri ve Ticari taksilerde kullanılan Taksimetreler için Yetkili Muayene Servislerine başvurmaları;

2.000 Kg üstünde bulunan terazi ve basküller ile Akaryakıt ve LPG sayaçları için beyannamelerini 28/02/2019 tarihi mesai bitimine kadar Kars Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir.

Beyanname vermeyenler hakkında 3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanununun 15. Maddesinin ilgili fıkraları doğrultusunda İdari Para Cezası uygulanacaktır.

KARS SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ
Tel : 0474 212 68 61
Adres :Cumhuriyet Mah. Şehit Yusuf bey Cad.No:22, Sanayi ve Teknoloji İl Müd. KARS

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler