Orhan Miroğlu: “Erdoğan, dünyanın bir numaralı küresel lideridir”

Orhan Miroğlu: “Erdoğan, dünyanın bir numaralı küresel lideridir”

AK Parti MKYK Üyesi 25 ve 26. dönem Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, AK Parti Kars İl Başkanlığınca düzenlenen “Yerel yönetimler yolunda teşkilat eğitimleri” toplantısına katıldı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Toplantıda konuşan Miroğlu, şu anda dünyada Erdoğan, Merkel ve Putin’in dünyanın liderleri olduğunu ve Erdoğan’ın dünyanın bir numaralı küresel lideri olduğunu söyledi.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Belediye Başkan Adayı Ensar Erdoğdu, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, il ve ilçe teşkilat mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Miroğlu, yaklaşan yerel seçimi işaret ederek, Türkiye’deki mevcut siyasi partiler arasında motivasyonunu hiçbir zaman kaybetmeyen tek partinin, AK Parti olduğunu söyledi.

AK Parti’nin ister seçim dönemlerinde olsun, ister diğer zamanlarda olsun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’nin tıpkı 100 yıl önceki kuruluş yılında olduğu gibi, Türkiye’nin kurucu partisi olduğuna inandıklarını da söyleyen Miroğlu, parti olarak bu motivasyonun merkezinde bu olgunun var olduğuna dikkat çekti.

Ensar Erdoğdu’nun Kars Belediye Başkanlığına hazır olduğunu gözlemlediğini de söyleyen Miroğlu, 1 Nisan günü Kars’ın yerel yönetimini AK Parti’nin Erdoğdu ve teşkilatlarıyla yeniden alacağına inandığını iddia etti.

Doğu ve Güneydoğu illeri siyaset yapmak için birer laboratuvardır

“Yerel yönetimler yolunda teşkilat eğitimleri” programı kapsamında Ardahan’ın ardından bugün Kars’ta olduğunu daha sonra da Ağrı ve Iğdır’da da aynı etkinliğe katılacağını ifade eden Orhan Miroğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin, tüm özellikleriyle birer laboratuvar olduğuna dikkat çekti.

Bölgenin birçok konuda siyaset yapmak için bir laboratuvar olduğuna vurgu yapan Miroğlu: “Siyaset mi yapacaksınız? Tarihe, sanata ve edebiyata merakınız mı var? Farklılıklar, etnik zenginlikler, farklı inançlar ve diller burada var. Tüm bu değerler siyaset için müthiş malzemelerdir. Bu malzemeleri artık dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız. Avrupa Birliğinin bugün yaşadığı krizler ve sorunlar halkın büyük bir ilgisizliği sonucu doğdu. Türkiye’de seçimlere katılma oranı yüzde doksanları buluyor. Halk hala kendi geleceğinin peşindedir. Halkımız bir gelecek arayışında. Bu da Türk halkının nasıl yönetileceğinin peşinde olması meselesidir. Ama Avrupa’da bu durum sona ermiştir. Avrupa’da seçimlere katılma oranı yüzde 50’lerde seyrediyor. Yani Avrupa’da toplumun yarısı seçmen olmuyor, seçimin dışında kalıyor. Ama bizler toplum olarak çok heyecanlıyız ve motivasyonumuz hat safhadadır.”dedi.

Sırasıyla Erdoğan, Merkel ve Putin dünyanın küresel liderlerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyanın bir numaralı küresel lideri olduğunu, Merkel’in ikinci sırada, Putin’in ise üçüncü sırada yerel alan dünya liderleri dolduğunu da iddia eden AK Parti MKYK Üyesi 25 ve 26. dönem Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu: “Dünyada şu anda büyük problemler yaşanıyor. Bölgesel savaşlar yaşanıyor. Avrupa’da hem ekonomik hem de siyasi krizler yaşanıyor. Afrika ve Asya’da da meseleler ve büyük trajediler, parçalanmalar yaşanıyor. İnsanlık gelecek korkusu yaşıyor. Hâlihazırda böyle bir dünyada küresel çapta kendi ülkesinin sınırlarının dışında akla gelen 3 tane lideri var. Ben bu 3 liderden birincisinin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ikincisinin Almaya Lideri Merkel ve üçüncüsün de Rusya Lideri Putin olduğunu söylüyorum. Makron’un şu an bir küresel bir lider olduğunu kim iddia edebilir. Ama Merkel son 16 yılda önce iktidara geldikten sonra Almanya’ya değer katmış bir liderdir. Amerika Birleşik Devletlerinin Avrupa’ya karşı çeşitli ihlalleri karşısında Avrupa Birliğinin temel değerlerini koruya bilmiş bir liderdir. Bu nedenle Merkel hep böyle bir dünya lideri olarak hatırlanacaktır. Türkiye’nin şu anda bir küresel dünya lideri var ve bu lider de Recep Tayyip Erdoğan’dır. O Sistem değişikliğinden tutun Türkiye’nin remel sorunlarını çözmüş bir liderdir.” Şeklinde ifadeler kullandı.

orhan-miroglu-“erdogan,-dunyanin-bir-numarali-kuresel-lideridir”.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler