OTELLER DENETLEDİ

OTELLER DENETLEDİ

KURUMLAR OTELLERİ DENETLEDİ

KURUMLAR OTELLERİ DENETLEDİ

-KARS’TA FAALİYET GÖSTEREN UMUMA AÇIK YERLERDE, VALİLİK OLURLARI İLE OLUŞTURULAN KOMİSYON TARAFINDAN; GENEL SAĞLIK, ASAYİŞ, MALİ VE RUHSATLAR VE TURİZM YÖNÜNDEN DENETİM YAPILDI

-DENETİMLERDE GÖRÜLEN EKSİKLİKLER FOTOĞRAFLARLA BELGELENDİ

 

  KARS - Kars’ta faaliyet gösteren umuma açık yerlerde, Valilik olurları ile oluşturulan komisyon tarafından; genel sağlık, asayiş, mali ve ruhsatlar ve turizm yönünden denetim yapıldı. Denetimlerde görülen eksiklikler fotoğraflarla belgelendi

  Vali Ahmet Kara imzasıyla yapılan açıklamada 17 otel ve 3 müzikholun komisyon tarafından denetlendiğini belirtilirken, “İlimiz genelinde umuma açık yerlerde ilgili komisyon tarafından yapılan denetimler, aralıksız bir şekilde devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

  Kurumlarca yapılan denetimlerin raporları:

  İl Emniyet Müdürlüğünce; bir otelde 4 yabancı uyruklu bayanın konakladığı, ancak konaklama listesinde isimlerinin olmadığı tespit edilerek 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefet suçundan idari para cezası tatbik edildi.

  Belediye Başkanlığınca; denetleme yapılan yerlerin tamamına yakınında olası bir yangına karşı gerekli tedbirlerinin alınmadığı, oda yataklarının ortopedik olmadığı, odalarda bulunması zorunlu eşyaların bulunmadığı, engelli girişlerinin olmadığı ve otel merdivenlerinin tehlike arz ettiği tespit edildi.

  Defterdarlıkça; 10 otelde konaklama listelerinin tutulmadığı, fiş, fatura düzenlenmediği ve vergi levhalarının asılı olmadığı belirlendi.

  İl Sağlık Müdürlüğünce; genel sağlık anlamında, tuvalet ve banyoların yetersiz olduğu, hijyenik şartları taşımadıkları ve otellerin temizlik açısından yetersiz olduğu görüldü.

  Sosyal Güvenlik Kurumunca; 2 otelde sigortasız işçi çalıştırıldığı ortaya çıktı.

  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce; 1 otel mutfağının standartlara uygun olmadığı tespit edildi.

krs-otel-denetimi5.jpgkrs-otel-denetimi6.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler