Otellere ‘anti bakteriyel’ denetim

Otellere ‘anti bakteriyel’ denetim

Otellere 'anti bakteriyel' denetim

Otellere ‘anti bakteriyel’ denetim

Fuhuş operasyonu kapsamında Valilik makamında oluşturulan komisyon otelleri denetledi

Denetimlerde bayan polisler anti bakteriyel dezenfektan sprey, ıslak mendil ve eldiven kullandı

Otel çıkışlarında bayan polisler ellerine ve elbiselerine sprey sıktılar

  Kars Emniyet Müdürlüğü’nün, 2 ay önce başlattığı “fuhuş operasyonu” kapsamında 15 gün önce 3. sınıf otellerde bulunması gerekenleri işletme sahiplerine tebliğ ettiler. Bunun üzerine Valilik makamıyla oluşturulan komisyon oteller bölgesinde geniş kapsamlı bir uygulama yaptı. Sağlık Müdürlüğü, Defterdarlık, Belediye ve Emniyet birimlerinden oluşan komisyon Asayiş Şube Müdürlüğü önünden Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Ataseven öncülüğünde oteller bölgesine hareket etti. Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı aldığı uygulamada bütün oteller tek tek denetlendi. 15 gün önce tebliğ edilen ortak komisyon kararlarına uyulup uyulmadığı yönündeki uygulamada her şey en ince noktasına kadar incelendi.

  Geçtiğimiz 2 ay içindeki şaşırtan görüntülerle karşılaşma düşüncesiyle özellikle de bayan görevliler denetime hazırlıklı çıktılar. Eldivenlerini giyindiler, dezenfektan malzemelerini sık sık kullandılar. Çıplak elle hiçbir şeye dokunmadılar ve her otel çıkışlarında da dezenfektan spreylerini elbiselerine ve ellerine sıktılar.

  Uygulamada ilginç görüntülere de rastlandı. Bir otelin giriş kapısında bulunan, “Erkeğin girmesi yasaktır’ yazısı dikkat çekti. Otele asla ve asla erkek almadıklarını fakat oteller bölgesinde oldukları için bayanları görenlerin yanlış anlamamaları istediklerinden bu uyarı yazısını astıklarını söyleyen otel sahibi İskender Beyribey, “Benim otelimde sadece bayanlar kalmaktadır. Burası tamamen bayanlar pansiyonudur. Erkeklerin bu pansiyona farklı gözle bakmamaları için o yazıyı astık” dedi. Beyribey ayrıca, budan önceki uygulamalarda 3. sınıf otellerde bulunması gerekenleri bu süre içinde yaptıklarını ve otellerinin artık 3. sınıf otel düzeyine geldiğini ifade etti.

  Otelde kalan Türk Kimlikli yabancı uyrukla bayanlar ise Türkiye’den çok memnun olduklarını belirterek, “Türkiye’ye kurban oluruz” dediler.

  İl merkezi ve il dışındaki yapılan 17 otel ve 3 müzikhol denetimlerinde şu eksiklikler tespit edildi:

  İl Emniyet Müdürlüğünce; bir otelde 1 yabancı uyruklu bayanın konakladığı, ancak konaklama listesinde isimlerinin olmadığı tespit edilerek 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefet suçundan idari para cezası tatbik edildi.

  Belediye Başkanlığınca; denetleme yapılan yerlerin tamamına yakınında olası bir yangına karşı gerekli tedbirlerinin alınmadığı, oda yataklarının ortopedik olmadığı, odalarda bulunması zorunlu eşyaların bulunmadığı, engelli girişlerinin olmadığı ve otel merdivenlerinin tehlike arz ettiği görüldü.

  Defterdarlıkça; 2 otelde konaklama listelerinin tutulmadığı, fiş, fatura düzenlenmediği ve vergi levhalarının asılı olmadığı belirlendi.

  İl Sağlık Müdürlüğünce; genel sağlık anlamında, tuvalet ve banyoların yetersiz olduğu, hijyenik şartları taşımadıkları ve otellerin temizlik açısından yetersiz olduğu tespit edildi.

  Sosyal Güvenlik Kurumunca; 2 otelde sigortasız işçi çalıştırıldığı belirlendi.

  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce de önceki denetimde tespit edilen eksikliklerin giderildiği görüldü.

  Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de fuhuş operasyonlarıyla ilgili sorular üzerine, şunları söyledi:

  “O bölgede fuhuş tamamen sonlanıncaya kadar bu iş devam edecek. Hem de kararlılıkla devam edecek. Aslında kararlılık lafını da kullanmak istemiyorum çünkü zaten kararlıyız. İnşallah en kısa sürede bu iş bitecek. Kars’ın merkezinde artık fuhuştan söz edilmeyecek. Dışında da söz edilmeyecek de şu anda en önemli önceliğimiz kent merkezi. Daha sonra da mahalle arasına kaymış duyumlar falan gelirse onunla ilgili de ne gerekiyorsa yasal çerçeveler içinde yapacağız. Yaptığımız tüm bu faaliyetlerin hepsi mevzuata uygun yasal çerçevede devletin kamu görevlilerine verdiği yetkiler kullanılarak yapılıyor. Yani kanunsuz hiçbir şey yapılmıyor. Bütün yapılan faaliyetlerin hepsi kanunlar çerçevesindedir. Yani öyle kafadan her hangi bir şey yapılmıyor. Yasada yeri olmayan her hangi faaliyet icra edilmiyor. Oteller bölgesi için söylüyorum; fuhuş yaptıkları düşünülen insanların hepsi Türk vatandaşı olmuşlar. Köken itibariyle yabancı uyruklular ama bunların hepsi Türk vatandaşı. Ama Türk vatandaşı olmayanlardan bu bölgenin dışında ele geçirdiklerimizden 12 bayanı sınır dışı ettik. Ayrıca pasaport kanununa muhalefetten de ayrıca işlemler yapıldı”

Önceki ve Sonraki Haberler