Otoyolda 4,5 Kilometre Yürüme

Otoyolda 4,5 Kilometre Yürüme

Öğrenciler Tören Alanına Otoyolda 4,5 Kilometre Yürüyerek Gidiyor

-KARS’TA HÜSNÜ ÖZYEĞİN ANADOLU LİSESİ’NDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN, 4.5 KİLOMETRE MESAFEDEKİ OTOYOLDAN YÜRÜYEREK TÖREN ALANINA GİTMELERİ YÜREKLERİ AĞIZLARA GETİRDİ

-YANLARINDAN HIZLA GEÇEN ARAÇLARDAN KORKAN ÖĞRENCİLERE ÖĞRETMENLERİ REFAKAT EDERKEN BİR YANDAN DA TOZA MARUZ KALAN ÖĞRENCİLER, SERVİS ARACI İSTEDİLER

   KARS – Kars’ta Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin, 4.5 kilometre mesafedeki otoyoldan yürüyerek tören alanına gitmeleri yürekleri ağızlara getirdi. Yanlarından hızla geçen araçlardan korkan öğrencilere öğretmenleri refakat ederken bir yandan da toza maruz kalan öğrenciler, servis aracı istediler.

  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim Kars’ın Kurtuluş törenlerinin prova çalışmalarının yapıldığı Hükümet Konağı önüne 4.5 kilometre mesafeden Ali Gaffar Okkan Bulvarı üzerinden otoyolu takip ederek gelen Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencileri zor anlar yaşıyorlar. Hem uzak mesafenin yorgunluğu, hem yoğum trafik akışı ve yanlarından hızla geçen araçlar tehlikeye davetiye çıkarıyor. Öğretmenleri her ne kadar da refakat etseler bile yaşanması muhtemel kazaları düşünmek bile korkutuyor. Öğrenciler aynı zamanda da toza maruz kalıyorlar. Araçların oluşturduğu toz-duman içinde kalan öğrenciler, törenlerin bitimine kadar servis aracı verilmesini istiyorlar.

  Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Müdürlük bünyesinde bu tür servis araçlarının bulunmadığını söyleyerek çaresizliklerini dile getirdiler.

  Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da talep olması halinde törenlerin bitimine kadar servis konusunda yardımcı olacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler