Özcan, Hocalı katliamını kınadı

Özcan, Hocalı katliamını kınadı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Yaver Özcan, Ermeni güçlerinin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 1992'de 613 kişiyi katletmesinin 23. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Özcan, Hocalı katliamını kınadı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Yaver Özcan, Ermeni güçlerinin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 1992’de 613 kişiyi katletmesinin 23. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Ermeniler tarafından önceden planlanarak yapılan ve tüm dünyanın gözü önünde işlenen toplu cinayetlerin tarihin karanlık sayfalarında yer aldığını belirten Özcan, dünya ülkelerinin bu soykırıma sessiz kaldığını kaydetti.

İnsan hakları ve uluslararası hukuka göre insanlığa karşı suç kapsamında olan Hocalı katliamının 23. yıldönümü olduğuna işaret eden Özcan , “Azerbaycan Türklerine karşı yapılan bu katliamın acılarını kardeş Türk milleti olarak yüreğimizde hissediyor ve bu katliamı kınıyoruz” dedi.

Hocalı’da 613 kişinin katledildiğine, 487 kişinin sakat bırakıldığına, kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan bin 275 kişinin ise esir alınarak işkence ve insanlık dışı hakaretlere maruz bırakıldığına dikkat çeken Özcan, 155 kişiden halen haber alınamadığını belirtti.

Hocalı soykırımını dünya kamuoyunun siyasi ve hukuki açıdan değerlendirmesi gerektiğini belirten Özcan , katliama karışmış bütün askerin ve idari personelin Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanması gerektiğini kaydetti.

Özcan, “Hiçbir cinayet, özellikle de insanlığa karşı işlenmiş suçlar cezasız kalmamalıdır” dedi.

Hocalı’da yaşananların Rus, İngiliz, Fransız, Alman ve Amerikalı gazetecileri dehşete düşürdüğünü belirten Özcan , “Esir düşmüş ve kayıp Hocalılarla ilgili komisyonların topladığı belgeler de Ermenilerin Azerbaycan’da sivil halka karşı soykırım yaptığını ortaya koymaktadır. Ermenileri gerçekleştirdikleri dehşet dolu terör olayları ve işkenceler insanlığa karşı yapılmış suçlardır. Bu vahşetin üstü hiçbir şekilde kapatılamaz” ifadelerini kullandı.

Hocalı’daki katliamın tesadüf ve dikkatsizlik sonucu değil, bilerek ve belli amaç doğrultusunda gerçekleştirildiğini vurgulayan özcan dünyada bir topluluğun dil, din, mezhep ve milli özelliklerinden birisi veya birkaçı dolayısıyla amaçlı bir şekilde kısmen veya tamamen ortadan kaldırılması yönündeki faaliyetlerin soykırım sayıldığını hatırlattı.

“Dünyanın her yanında yanan mazlum yürekler hangi milletten olursa olsun bizimdir” diyen Özcan, şunları kaydetti:

“Kalbimiz, bu vahşetin faili ve hamisi Ermenistan’ın sahiplendiği topraklarda canı yanan Türklerle beraber atıyor. Soykırımdan sabıkalı olup da kendilerine sözde soykırım yapıldığını iddia edenler; Hocalı’yı ve Dağlık Karabağ’ı akıllarına ve gündemlerine getirmeyenler, korkaklar ve yarınsızlar. Bizler Hocalı soykırımını unutmuyoruz. Bizler biliyoruz ki unutmamak vefanın ve insanlığımızın gereğidir. Yine biliyoruz ki gün gelecek mazlumlar ayağa kalkacak, zalimler diz çökecek.” kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler