Özdemir'in Gaziler Günü Mesajı

Özdemir'in Gaziler Günü Mesajı

Kars Valisi Günay Özdemir, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Özdemir'in Gaziler Günü Mesajı

Kars Valisi Günay Özdemir, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Özdemir'in yayınladığı mesajda, "Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal ATATÜRK’ e “Gazi” unvanının verildiği günün yıldönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

Tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Bugün, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakıyoruz. Ülkenin her köşesinde ortak duygularla milli birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolü şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Devletimiz, gazilerimizin saygınlıklarına yakışır imkân ve şartlara kavuşturulması, aziz şehitlerimizin emaneti olan yakınlarının sorunlarının çözümü için yoğun gayret göstermektedir. Onların her türlü meselesi ile bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da en hassas şekilde ilgilenmeye ve onlara layık oldukları kıymeti devlet ve millet olarak vermeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sağlıklı, mutlu bir ömür dileklerimle şükranlarımı sunuyorum."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler