Özdemir'in Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Özdemir'in Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Kars Valisi Günay Özdemir'in Kutlu Doğum Haftası Mesajı ;

Özdemir'in Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Kars Valisi Günay Özdemir'in Kutlu Doğum Haftası Mesajı ;

İnsana dair bütün güzellik ve tüm ahlaki erdemleri bünyesinde toplayan sevgililer sevgilisi Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimizin âlemlere rahmet olarak dünyamızı şereflendirdiği, insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir doğuşun yıldönümünü kutluyoruz.

Kur’an ahlakıyla donatılan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) akıllara, kalplere ve ruhlara hitap ederek; bütün dünyaya huzur, barış, samimiyet ve güzel ahlak temelinde manevi bir iklimi tebliğ etmiş ve insanlık tarihi açısından cehalet devrini kapatıp aydınlık devrin doğuşunu sağlamıştır.

Peygamber Efendimizin doğumu, beşeriyetin saadeti açısından, insanlık tarihinin en önemli olayıdır. Bu günler, Hz. Peygambere olan sevgimizin pekiştirileceği, bu anlayış ve inançla birbirimize karşı olan sevgi ve kardeşlik duygularının güç kazanacağı müstesna günlerdir.

Günümüzde ise; insanlığa getirdiği yüce değerleri doğru bir şekilde ulaştırmak amacıyla, Peygamber Efendimizin doğumu vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen Kutlu Doğum Haftası, ülkemizde şenlik ve coşku edasıyla kutlanan bir kültür ve gelenek halini almıştır.

“Hazreti Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku” temalı bu haftada Yüce Allah'ın sevgisine, hoşnutluğuna ve bağışlamasına mazhar olabilmek; Peygamberimizi kendimizden çok sevmek ve O’nun ahlakıyla ahlaklanmakla, O’nun hidayet yolundan gitmekle olacaktır. Bu nedenle; tüm Müslümanlar, Fahr-i Kâinat, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) ve onun Ehli Beyt-i etrafında kenetlenmeli, gerek dini gerekse beşeri alanda, farklı dil, ırk, soy, mezhep gibi her türlü kısır çekişmeleri, ayrılıkları, aykırılıkları bir tarafa bırakarak, İslam, peygamber, vatan ve insan sevgisi ortak ekseninde birleşmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) yolunda tüm insanlığın samimiyet ekseninde sevgi, barış ve mutluluk içinde yaşamasını diliyor. Kutlu Doğum Haftası’nın tüm İslam âlemine hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler