Özel İdare’den talep var

Özel İdare’den talep var

Digor Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Bölgi, son günlerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Digor'da kapanan köy yollarının açılması çalışmalarında, Digor İlçe Özel İdaresi ekiplerinin baskı nedeniyle Kağızman'ın yollarını açtığını iddia etti.

 

Bölgi, Digor İlçe Özel İdare personeli ve iş makinelerinin Kağızman İl genel Meclis Üyelerinin baskısı nedeniyle Kağızman’ a yönlendirildiğini de iddia eden Bölgi, bu nedenle Digor halkınının, taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilerin ve şöför esnafınında mağdur edildiğini belirtti.

Bu yıl kışın çok zorlu geçtiğine dikkat çeken Bölgi, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu. “Bilindiği gibi bu yıl iklim şartlarının kötü olması nedeni ile zorlu ve çetin kış şartlarında yaşamaktayız. Bu zorlukları aşmamıza yardımcı olan ve hiç bıkmadan gecesini gündüzüne katan, başta İl Özel İdaresi Digor Şantiye Şefi Abdulmutalip Koça ve ekibine Digor Şoför Esnafı adına teşekkür ederim. Fakat her ne kadar Digor İlçe Özel İdare Şefliği canla başla çalışsa da bazı olumsuzlular yüzünden sıkıntı ve çekilmektedir. Bu durum ise Digor Şoför Esnafının mağdur kalmasına sebebiyet vermektedir. İlçe Şantiyemizin araç ve gereçlerinin az olması nedeniyle ve bu tür sıkıntılar yetmezmiş gibi Kağızman ilçesine bağlı Günündü, Akçakale, Karakale, Günündü Yaylası ve Donandı Köylerinin de Digor İlçe Özel İdare ekiplerine açtırılmaktadır. Halbuki Kağızman İlçe Şantiyesi araç, gereç ve donanım bakımından ilçemizden daha gelişmiş olmaktadır. Digor ilçesine uzak mesafede bulunan Kağızman ilçesinin bu köylerinin yollarını Kağızman İlçe Şantiyesi tarafından açılması Özellikle Kağızman İl genel Meclis üyelerimizin Digor İlçe Özel İdaresi bünyesinde çalışan ekipleri arayarak iş makineleri ve personeli Kağızman’a yönlendirmektedirler.  Bu durum halkımızı mağdur ettirmektedir. “dedi.

KONTAK KAPATACAĞIZ!

Bu olumsuz durumun sürmesi halinde Digor esnafı olarak seslerini yetkili ve ilgililere iletmek için, kontak kapatacaklarını belirten Bölgi, “Aksi taktirde Digor Şoför Esnafının Kontak kapatma, öğrenci taşıma servis araçlarını bırakma, her türlü yasal hakkını kullanacağız.  Başta Kars Millet Vekilleri olmak üzere sayın Kars Valimiz ve bütün yetkililerin konuyu ele almalarını Bütün Digor Şoför Esnafı adına; Digor Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olarak arz ediyorum. Bölgede yaşanan ağır kış koşullarının köy yolları kapalı olan şoför esnafını ve taşımalı öğrencileri mağdur ettiğini bununda en kısa sürede çözüme kavuşturulması gerekiyor.” Diye konuştu.

 

Tacettin Durmuş

Önceki ve Sonraki Haberler
Digor Haber