PKK Caimileri de Böldü

PKK Caimileri de Böldü

Terör örgütü PKK, çözüm süreci ile oluşan boşluğu fırsat bilerek, birbiri ardına skandal adımlar atıyor.

PKK Caimileri de Böldü

Terör örgütü PKK, çözüm süreci ile oluşan boşluğu fırsat bilerek, birbiri ardına skandal adımlar atıyor. Şimdi de camileri bölen PKK, buralara “eşbaşkan” bile atadı.
PKK Caimileri de Böldü
 

Bölücü terör örgütünün yayın organının geçtiği habere göre, “Avrupa'da dini hizmet veren Civaka Îslamî Kurdistan'a (CÎK) bağlı Kürt camileri eş başkanlık sistemine geçiyor.” 

Haberde şöyle denildi:

“Almanya'nın Wuppertal kentinde bulunan Mizgefta Ehmedê Xanî, yaptığı kongre ile eş başkanlık sistemine geçerken, Hagen Şêyx M. Emîn Cami'sinde ise kadınlar, yönetimde yüzde 40 kota ile temsil ediliyor.

Civaka Îslamî Kurdistan, (CÎK)  onlarca imam ve kadrosuyla yıllardır dini hizmet veren önemli bir kurum. Merkezi Almanya'nın Hagen kentinde bulunan CÎK'e bağlı başta Almanya olmak üzere orta Avrupa ve İskandinavya ülkeleri genelinde 33 cami bulunuyor. Kurum her yıl çeşitli etkinlikler düzenleyerek, hizmetler veriyor. Kürt hacı kafileleri, Ramazan ayında düzenlediği etkinlikler, bunların başından geliyor. Ciddi bir örgütlemeye sahip olan CÎK, özellikle son yıllarda yürüttüğü çalışmalarla birçok merkezde kurumlaşmaya gidiyor. Toplumun bütün kesimlerini bünyesindeki faaliyetlere katmaya çalışan kurumun hedefinde ise; kadın ve gençlik kesimleri, geliyor.”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler