Polis Uyardı, Dolandırılmayın!

Polis Uyardı, Dolandırılmayın!

SARIKAMIŞ EMNİYETİ, YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMLERİNE KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI

Kars Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, son zamanlarda telefon ve internet'te polis teşkilatının adı kullanılarak dolandırıcılık yöntemi uygulandığını belirterek vatandaşları uyardı.

Ekipler, son günlerde gelen şikayetler üzerine harekete geçerek el broşürleri dağıtıp toplantılar düzenleyerek vatandaşları uyardı.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Nurettin Can Şenol, dolandırıcıların yeni yöntemlerle vatandaşları zor durumlara düşürdüğünü belirterek şunları kaydetti: ”Son dönemlerde geliştirilen dolandırıcılık yöntemlerinde; vatandaşlarımızı telefonla arayarak ya da SMS yolu ile sağlık hizmeti sundukları yahut geçmişte kullandıkları kredilerin masraflarının geri alabileceklerini söyleyip vatandaşlarımızı ikna ederek kimlik bilgilerini, kredi kartı bilgilerini ve şifrelerini almak suretiyle kartlardan alış veriş adı altında para çekmekte ve telefonda verdiği onaya istinaden verilmeyen hizmet karşılığında evrak düzenleyerek vatandaşlarımızı borçlu duruma düşürmektedirler. Bu neden vatandaşlarımıza gelen telefonların emniyet birimlerinden gelip gelmediğini kontrol etmek için kesinlikle ‘155 Polis İmdat Hattı’nı veya en yakın polis merkezini arayarak bilgilendirmelerini istiyoruz. Polisin veya kamu görevlisinin para istemeyeceğini, para istemenin veya vermenin suç olduğunu vatandaşlarımızın bilmesi gerekir.”

polis-uyardi,-dolandirilmayin!-(1).jpgpolis-uyardi,-dolandirilmayin!-(2).jpgpolis-uyardi,-dolandirilmayin!-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler