Prof. Dr. Ötüken Senger, mazbatasını alarak göreve başladı

Prof. Dr. Ötüken Senger, mazbatasını alarak göreve başladı

MHP'den Kars Belediye Başkanlığını kazanan Prof. Dr. Ötüken Senger mazbatasını alarak, göreve başladı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yüzde 36,2’lik oranla 16 bin 384 oy alarak seçimi kazanan. Kars Belediye Başkanı seçilen Prof. Dr. Ötüken Senger, Kars Adliyesinde düzenlenen törenle mazbatasını alarak görevine başladı.

Kars Belediyesi önünde kendisini bekleyen kalabalıkla selamlaşan Senger, makama geçerek görevi devraldı. AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, MHP İl Başkanı Tolga Adıgüzel, AK Parti İl Başkanı Muammer Sancar, ailesi, meclis üyelerinin katıldığı törende belediye personeli Mehmet Üstebay başkanlık mührünü Prof. Dr. Ötüken Senger'e teslim etti.

Görev devir teslim töreninde açıklama yapan Senger, "Bugün itibariyle artık Allah'ın izniyle görevimize başladık ve bizim baştan da söylediğimiz gibi artık bu saatten sonra biz Kars'ın Belediye Başkanı olduk. Bundan sonra artık oy verdi, vermedi, bu mahalleden oy geldi, o mahalleden oy gelmedi demeyeceğiz, Allah'ın izniyle hemen en hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başlayacağız, 23 mahallelerimizin hizmet götürmeye çalışacağız. Bu konuda da tabii ki hükümetimizin de, sayın vekilimizin de desteklerine ihtiyacımız var. Çünkü bildiğiniz üzere projelerimizi faaliyete geçirmek için merkez yönetimin destekleri gerekli. Bu konuda da en kısa sürede Ankara'ya da gideceğiz, çalışmalarımızı tamamlayacağız ve en kısa sürede Kars’ı hizmetlerle buluşturacağız." dedi.

Projelerini sıraya koyacağını söyleyen Senger, “Tabii öncelikli olarak su ihtiyacımızı, şehrin genel temizliği, asfalt, kaldırım gibi çalışmalardan başlayacağız ve sırasıyla bütün projelerimizi Allah'ın izniyle hayata geçireceğiz. Bu konuda tüm vatandaşlarımıza da sesleniyorum; vatandaşlarımız da bundan emin olsunlar ki biz hiçbir şekilde herhangi bir ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız, ayırmadan, ayrışmadan belediyecilik hizmeti vereceğiz.” diye konuştu.

KARS HALKI ÖTÜKEN SENGER'İ SEÇTİ

MHP İl Başkanı Tolga Adıgüzel ve AK Parti İl Başkanı Muammer Sancar'ın teşekkür konuşmasından sonra yeni dönemde kaynak noktasında Ankara'dan destekte bulunacağını söyleyen AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ise, "Bugün bizim için gurur verici aynı zamanda bir o kadar da mutlu olduğumuz bir gündür. Ben bu seçim kampanyası başlayınca salonda yaptığım ilk konuşmada ve seçim sahasında da söyledim ve yine söylemeye devam edeceğim. Allah Kars halkından razı olsun, ayakları taşa değmesin, bizleri genel merkezimize karşı mahcup etmediler. Aynı zamanda Kars'ta tarihi bir gün ve tarihi bir seçim atmosferi yaşadık. Her etnik yapının bir arada olduğu, Kayıtsız Şartsız Egemenlik Milletimizindir diyoruz. Milletimizin saygıyla karşıladığımız kararları içerisinde bunu da saygıyla karşılamalarını özellikle rica ediyorum. Kars halk karar verdi; Ötüken Senger'i belediye başkanını seçti, herkes buna saygı duyacak. Kürt'üyle, Terekeme'siyle, Azeri'siyle, Ahıska Türk'üyle buraya memuriyet için gelen memurlarımızla, buradaki herkesle birlikte şehrimize hizmet edeceğiz dedik. Ve biz Kars’ı bu anlamda sayın başkanımla, teşkilatlarımızla birlikte güçlendirdik ve bugün bu neticeyi aldık. Tabii bundan sonra bizim vazifemiz burada sona erdi. Biz bize düşen, bundan sonra sayın Belediye Başkanımıza destek olmaktır. Belediye Başkanımız inanıyorum ki hem akademisyen kişiliği, hem devlet terbiyesi, hem yıllardır siyasetin içerisinde birisi olarak elbette Kars’ı iyi tanıyan birisi olarak şehrimize en iyi hizmeti yapacağından eminim. Biz de hem teşkilatlar olarak arkasında duracağız hem de Cumhur İttifakı'nın milletvekili olarak biz de Kars’ımıza kaynakları getireceğiz ve bu kaynakları en şeffaf, en güzel şekilde kullanacağından emin olduğumuz ve onun için arkasında durduğumuz kıymetli hocamız şimdi de şehre eminimiz Profesör Doktor Ötüken Senger'e ulaştıracağız. O da Kars halkına inşallah hizmet edecek.” ifadesini kullandı.

ÖTÜKEN SENGER KİMDİR?

Ötüken Senger, Kars’ta1978'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini kentte tamamlayan Senger, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Kafkas Üniversitesi Ardahan Meslek Yüksekokulu’na öğretim görevlisi olarak atanan Senger, Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı’ndaki yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2018 yılında Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nü kurarak aynı bölüme bölüm başkanı olarak atanan Senger, aynı bölümde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

prof-dr-otuken-senger-mazbatasini-alarak-goreve-basladi-1.jpg

prof-dr-otuken-senger-mazbatasini-alarak-goreve-basladi-2.jpg

prof-dr-otuken-senger-mazbatasini-alarak-goreve-basladi-3.jpg

prof-dr-otuken-senger-mazbatasini-alarak-goreve-basladi-4.jpg

prof-dr-otuken-senger-mazbatasini-alarak-goreve-basladi-5.jpg

prof-dr-otuken-senger-mazbatasini-alarak-goreve-basladi-6.jpg

prof-dr-otuken-senger-mazbatasini-alarak-goreve-basladi-7.jpg

prof-dr-otuken-senger-mazbatasini-alarak-goreve-basladi-8.jpg

Kaynak:İbrahim Yavalak

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler