Ramazan ayı mesajları

Ramazan ayı mesajları

SARIKAMIŞ BELEDİYE BAŞKANI GÖKSAL TOKSOY, RAMAZAN AYI NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI

Ramazan ayı mesajları

SARIKAMIŞ BELEDİYE BAŞKANI GÖKSAL TOKSOY, RAMAZAN AYI NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI

Toksoy, mesajında, Ramazan ayında maneviyatın,hoşgürünün paylaşımın  en üst düzeye ulaştığını ve insanlar arasında barışı kardeşliği pekiştirdiğini ifade etti.

Ramazan ayı süresince yardıma muhtaç ailelere  gıda yardımının devam edeceğini kaydeden Toksoy," Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın sağlık, sıhhat ve huzur içinde geçirmesi için belediye olarak bütün imkanların seferber edileceğiz. Amacımız, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde huzurlu şekilde Ramazan ayını geçirmeleridir” ifadelerini kullandı.

KARS SELİM BELEDİYE BAŞKANI COŞKUN ALTUN, RAMAZAN AYI NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI

Altun mesajında, Ramazan ayında manevi duyguların en üst düzeye ulaştığını ve insanlar arasında kardeşliği pekiştirdiğini ifade etti.

Vatandaşların Ramazan ayını huzur ve güven içinde geçirmesi için belediyece çeşitli tedbirler alındığını da belirten Altun, “Ramazan ayı süresince vatandaşların mağdur olmaması için tüm önlemler alındı. Amacımız, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde huzurlu şekilde Ramazan ayını geçirmeleridir” ifadelerini kullandı.

Altun, Ramazan ayının bütün İslam âlemine ve insanlığa hayırlı olmasını dileyerek; “Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan, ‘Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur’ diye müjdelenen Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan ayı, tutulan orucuyla, akşamları iftarıyla, verilen fitre ve zekâtıyla ibadetlerle dolu bir aydır. Bu ibadetler dolayısıyla Ramazan, ayların en bereketlisidir. Mübarek Ramazan ayı, Müslümanlar için el ele vermek, kaynaşmak ve yekpare olmak için bir vesiledir. Bugüne kadar birlik ve beraberlik örneği gösteren değerli hemşerilerimin, bundan sonra da aynı beraberliği göstererek ihtiyaç sahiplerine ellerini uzatıp bu mübarek aydan istifade edeceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyor esenlikler diliyorum” dedi.

KARS ARPAÇAY BELEDİYE BAŞKANI ERÇETİN ALTAY’IN RAMAZAN AYI MESAJI

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında “Oruç sevdası bambaşka bir sevdadır” diyen Altay, “Mevlana, (Oruç yüzünden bizim canımız dirilik elde edecektir!) der. Orucun verdiği dirilik sadece insanlarla sınırlı değildir. Şehir de insan gibi canlıdır ve oruç şehre de dirilik kazandırmaktadır. Bu öyle bir diriliktir ki, modern dünyanın arayıp da bulamadığı bir kazanımdır.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı boyunca etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Başkan Altay “Ramazan, yardım, ibadet ve Kur’an ayı, sabırların ölçüldüğü, sevgi ve hoş görünün tavan yaptığı, açların ve fakirlerin hatırlandığı bir kutlu zaman dilimidir. On bir ayın sultanı olan bu mübarek aya kavuşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz. Bir ay boyunca bu heyecanı hemşehrilerimizle birlikte yaşayacağız. Bol ibadetli, hayırda yarışılan, duaların kabul gördüğü, komşuluk duygularının tavan yaptığı, rahmet ve bereketin sicim gibi yağdığı, ülkemiz ve insanımızın huzur ve güven içinde olduğu, kutlu bir Ramazan diliyorum.”

Tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik eden Altay, “Bolluğun, bereketin, sevginin, birlik ve beraberliğin yaşandığı ve zenginin de fakirin de aynı seviyeye geldiği bu mübarek ayın insanlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum” temennisiyle mesajını tamamladı.

KARS ARDAHAN IĞDIR DERNEKLER FEDERASYONU GENEL BAŞKANI

ERDOĞAN YILDIRIM’IN RAMAZAN AYI MESAJI

Tüm İslam Âleminin büyük bir özlemle beklediği mübarek üç ayların sonuncusu olan on bir ayın sultanı Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in indiği Ramazan ayı, oruç ve sabır ayı olmasının yanı sıra iyilik güzellik rahmet ve mağfiret ayı olması vesilesi ile yüreklerimize mutluluk ve manevi coşkular getirmektedir.

Ramazan ayı aynı zamanda dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ayıdır. Ramazan ayında farz kılınan oruç ibadeti, aç ve susuz kalmanın zorluğu ve sabrıyla Yüce Allah’ın bizleri sunduğu sınırsız nimetlerin kıymetini bilmemizi sağlayan sorumluluk bilincini artıran paylaşmaya, iyilik ve güzel ahlaka teşvik eden çok yönlü bir ibadettir. Ramazan ayının bereketi ile yardımlaşmanın dayanışmanın, yaraları sarmanın, ihtiyaç içerisinde olanlara yardım etmenin, ruhumuzu ve bedenimizi terbiye etmenin manevi doyumluluğunu yaşamaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle rahmet ve bereketin bol olduğu mübarek Ramazan-ı Şerif'inizin hayırlı olmasını diliyor, Tüm İslam Âleminin, ülkemizin ve hemşehrilerimin bolluk ve bereket, sıhhat ve afiyet, huzur ve sükûnet, birlik ve beraberlik içerisinde bir Ramazan ayı geçirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Saygılarımla

DOLUNAY DERNEĞİ RAMAZAN AYI MESAJI;

Vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının bin aydan daha hayırlı olan ve 'Hoş Geldin' diye karşılayacağı, bayram ederek uğurlayacağı Ramazan ayı sadece bir oruç ayı, sadece bir nefis terbiyesi ayı değildir.

Bu ay, kötülüklerden uzaklaştığımız, kul hakkını yemekten kaçınma, ötekileştirmeden kucaklaşma, yardımlaşma, dayanışma, birlik, dirlik, yetim hakkına el uzatmama, hoşgörü, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirdiğimiz ve kucaklaşarak bayram ettiğimiz bir aydır.

Belki de hayatın telaşından hatırlayamadığımız, aslında çok yakınımızda olan biteni hatırlatıverir bizlere. Ülkemizin ve dünyanın türlü sıkıntılar, bunalımlar içerisinde olduğu bu günlerde, herkes dünden daha çok adalet, özgürlük, hürriyet, insan hakları, eşitlik istemekte adil bir yaşamdan kendi payına düşeni arzu etmektedir. Yeni ve adil bir dünya ise kardeşlik içerisinde olan bir milletten geçer. İşte bu birlikteliği sağlamak için Ramazan büyük bir anahtardır. Bizler mazlum ve mağdur coğrafyalarda yaşanan sıkıntıları birebir içinde hisseden ve bu yüzden bayramını buruk karşılayan necip bir milletiz.

Huzur ve barışın aranır olduğu, Başka milletlerin çıkarları için oynadıkları oyunlar neticesinde yaşadığımız coğrafyada huzurun ve sevgi ortamlarının karanlıklarda aranmaya çalışıldığı bölgemizde mübarek Ramazan ayının gelişinin yurtta ve dünyada barışın sağlanması için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmesini, herkesin aş ve iş sahibi olmasına, anaların artık ağlamadığı bir ortam sağlanmasına, insan hak ve özgürlükleri önündeki tüm engellerin kaldırılarak insanca ve hakça bir düzende yaşanmasına vesile olmasını diliyor, vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının mübarek Ramazan ayını kutlarız.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler