Regaib Kandili

Regaib Kandili

MALATYA (AA) - Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.Küçük, mesajında, İslam alemi olarak mübarek...

MALATYA (AA) - Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Küçük, mesajında, İslam alemi olarak mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandiline kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini içerisinde bulunduran üç ayların İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret ayları, kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimi olduğunu aktaran Küçük, şunları kaydetti:

"Bu mübarek, bereketli ve faziletli gün ve geceleri amacına uygun olarak idrak etmeli, büyük bir nimet olduğunu bilerek fırsata çevirmeliyiz. Regaip Kandili, Allah'a yürekten yöneliş ve yakarışın, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın günahlardan arınmanın, en güzel fırsatlarındandır. Regaip, mana itibariyle isteme, arzulama ve meyletmeyi ifade etmektedir. Dolayısıyla Regaip Kandilinde de anlamına uygun olarak tüm halkımız için yüce Allah'ın ihsanını diliyorum. İçinde bulunduğumuz şu günlerde dünyanın çeşitli yerlerinde akan kanın, çekilen acıların ve ıstırapların bir an evvel durmasını ve yaşanan terör olaylarının son bulmasını, Müslümanların yüce Allah'a daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu güzel gecede, milletimiz için muhabbetin, sohbetin, samimiyetin artmasını temenni ediyorum."

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler