Remzi Aras’ın Berat Kandili Mesajı

Remzi Aras’ın Berat Kandili Mesajı

AK Parti Kars eski İl Başkanı, İşadamı Remzi Aras, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Aras; “Berat Kandili; tüm Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi olan Cenab-ı Allah'a sığınarak günahlardan arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri en müstesna zaman dilimlerinden bir tanesidir.” dedi.

‘Toplum olarak kandil günleri bizleri her zaman bir ve diri tutan bir özelliğe sahiptir.’ diyen Aras, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bu nedenle hayatımızdaki güzel hasletleri hatırlamak ve onları hayatımıza rehber kılmak adına da kandil geceleri büyük bir önem arz etmektedir. Kandillerin aydınlığını da fırsat bilerek, kalplerimizi Allah sevgisi, insan sevgisi ve vatan sevgisi ile doldurarak iyi bir kul ve mümin olmaya gayret göstermeliyiz. Mukaddes gecelerimizden biri olan Berat Kandili'nin manevi iklimi içerisinde karşılıklı sevgi ve hoşgörüyü hakim kılarak birbirimizi kucaklamalı, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeliyiz.”

Aras, mesajını “Berat; adından da anlaşılacağı gibi kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara geldiği gibi, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Cenab-ı Hak'kın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kere daha hatırlatır. Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşlarına, insanlığın hidayet ve barışına, huzur ve saadetine; İslam coğrafyasının değişik bölgelerinde akan kan ve gözyaşının durmasına, maddî ve manevî hayırlara ve bereketlere vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.” Cümleleriyle tamamlayarak, herkesin mübarek Berat Kandilini kutladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler